Η CUPRA συμμετέχει στη Formula E ενισχύοντας τη δέσμευση της προς την ηλεκτροκίνηση

Η CUPRA είναι μια μάρκα με τους αγώνες να βρίσκονται καλά ριζωμένοι στο DNA της. Τα τελευταία χρόνια κάνει έντονη την παρουσία της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με πολλές επιτυχίες αναπτύσσοντας το e-Racer, το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο touring στον κόσμο, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες σε πρωταθλήματα όπως τα FIAETCR και Extreme E. Τώρα, η CUPRA, είναι έτοιμη για το επόμενο της αγωνιστικό βήμα ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E με την ομάδα της ABT. Πρόκειται για μια φυσική εξέλιξη για τη μάρκα αφού προσπαθεί να αποδείξει ότι η ηλεκτροκίνηση και οι επιδόσεις ταιριάζουν τέλεια.

Η ABB FIA Formula E είναι το πρώτο στον κόσμο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA και το μόνο άθλημα που έχει πιστοποιηθεί με μηδενικό αντίκτυπο από ρύπους από την έναρξή του.

Με τους οδηγούς της ομάδας, Robin Frijns (Ολλανδία) και Nico Müller(Ελβετία), να έχουν δηλώσει συμμετοχή για το 2023, η συμμετοχή της ομάδας ABT CUPRA Formula E στην κορωνίδα των ηλεκτρικών αγωνιστικών πρωταθλημάτων θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη μάρκα χάρη στην παγκόσμια προβολή των τεχνικών καινοτομιών και δυνατοτήτων που παρέχει η Formula E. Τόσο η ABT όσο και η CUPRAθα ενισχύσουν τη σχέση τους ως κύριοι συνεργάτες στην ομάδα ενώ η Mahindra Racing θα παρέχει την τεχνολογία του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Η CUPRA συνεργάζεται ήδη με την ABT για το Extreme E και οι μάρκες είναι και οι δύο πρωτοπόροι στους ηλεκτρικούς αγώνες. Η ABT γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Formula E με τη δική της ομάδα και η CUPRAξεκίνησε το αγωνιστικό ηλεκτρικό ταξίδι της αναπτύσσοντας το e-Racer, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο touring  στον κόσμο. Η συνεχιζόμενη συνεργασία τους είναι απόδειξη του κοινού οράματος της CUPRA και της ABT για την εξέλιξη του κόσμου του μηχανοκίνητου αθλητισμού μέσω της ηλεκτροκίνησης.

Η δημιουργία του e-Racer οδήγησε την CUPRA να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIA ETCR – το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων touring στον κόσμο – όπου η ομάδα διεκδίκησε τα Πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών κατά το 2021 και το 2022. Φέτος οι οδηγοί του CUPRA EKS πήραν και τις τρεις πρώτες θέσεις στην τελική κατάταξη της σεζόν. Το CUPRA e-Racer ήταν μακράν το ταχύτερο και πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στο πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η συμμετοχή της μάρκας στο Extreme E, το παγκόσμιο πρωτάθλημα off-road ηλεκτρικών SUV, συμπληρώνει τον τρόπο με τον οποίο η CUPRA κινείται προς μια ηλεκτρισμένη γκάμα μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, θέλοντας παράλληλα μέσω του ανταγωνισμού να αναδείξει τα ζητήματα που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.