Η Continental παρουσιάζει το AllSeasonContact, με κορυφαία βαθμολογία ΕU, για την αντίσταση κύλισης

Η Continental λανσάρει το AllSeasonContact, σε 5 διαστάσεις με βαθμολογία “Α”, για την αντίσταση κύλισης, δηλαδή με την καλύτερη δυνατή κατάταξη στην ετικέτα ελαστικών EU. Επιπλέον, 4 από τις 5 διαθέσιμες διαστάσεις φέρουν σήμανση XL, για πιο βαριά φορτία. Έτσι, το AllSeasonContact αποτελεί, για χρήση όλον τον χρόνο και σε όλες τις καιρικές συνθήκες, την ιδανική επιλογή για την αναβάθμιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων (όπως τα δημοφιλή Hyundai Kona Electro, Kia e-Niro, Peugeot e-2008 & Opel Mokka-e), καθώς μπορεί να μεταφέρει βάρη πάνω από τον Μ.Ο. της κατηγορίας αλλά και να επεκτείνει την αυτονομία των e-cars.

Για αυτές τις εκδόσεις του AllSeasonContact, οι μηχανικοί της Continental κατάφεραν να βελτιστοποιήσουν το μίγμα της γόμας του πέλματος, αναφορικά με την αντίσταση κύλισης, ώστε το ελαστικό να «παραμορφώνεται» λιγότερο στην επαφή με τον δρόμο και να χάνει λιγότερη ενέργεια.

Η Continental αποτελεί μια από τις πρώτες κατασκευάστριες εταιρείες ελαστικών που πέτυχαν να μειώσουν στο μέγιστο την αντίσταση κύλισης ενός all-season ελαστικού, χωρίς να γίνουν παραχωρήσεις στην ασφάλεια που προσφέρει. Επίσης, αναπτύσσει την γκάμα των προϊόντων της για τις ανάγκες των e-cars συνολικά, με παράλληλο στόχο την αειφόρα μείωση εκπομπών ρύπων, από τους κινητήρες καύσης. Άλλωστε, ήδη, οι περισσότερες εκδόσεις τού AllSeasonContact είχαν την πολύ καλή βαθμολογία “Β” στην ετικέτα ελαστικών EU. Η χαμηλή αντίσταση κύλισης έχει θετικά αποτελέσματα και στα αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης. Μειώνει τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση καυσίμου, άρα και το κόστος αυτού.

Επιπλέον, οι εταιρείες με στόλους αυτοκινήτων μειώνουν τα έξοδά τους, καθώς χρησιμοποιούν το ίδιο ελαστικό όλον τον χρόνο. Για  αυτές, η Continental διαθέτει 3 διαστάσεις του AllSeasonContact, που καλύπτουν δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων, όπως το VW Passat (Elegance, GTE) και το Skoda Superb (STYLE, Premium Edition).

Για το AllSeasonContact, με αντίσταση κύλισης “Α”, η Continental έχει, επίσης, λάβει εγκρίσεις πρώτης τοποθέτησής του στο VW Transporter και στο Caddy, όπως και στο Jeep Compass. Για όλα τα μοντέλα, το ελαστικό μπορεί να φορεθεί ως ελαστικό αντικατάστασης, μέσω του δικτύου επίσημων αντιπροσώπων της εταιρείας.

Το  AllSeasonContact συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός premium θερινού και χειμερινού ελαστικού της Continental. Σε ανεξάρτητη all-season δοκιμή ελαστικών, έγκυρων δημοσιογράφων στην Γερμανία, το ελαστικό χαρακτηρίστηκες «υποδειγματικό» για τις all-round δυνατότητές του και τη σχέση απόδοσης – τιμής. Συνολικά, διατίθεται σε 142 εκδόσεις, σε πλάτη ανάμεσα σε  155 και 275 χιλιοστά, προφίλ ανάμεσα σε 70% και 35%, και ζάντες με διαμέτρους από 14 έως 20 ίντσες.  Η Continental συστήνει ελέγχους φθοράς των all-season ελαστικών, από εξειδικευμένους τεχνικούς, τουλάχιστον μια φορά ανά έτος.

Διαθέσιμες διαστάσεις: Continental AllSeasonContact, με αντίσταση κύλισης A στην ετικέτα ελαστικού EU

215/55 R17 98H XL
215/65 R16 102H XL
235/55 R17 103H XL
205/65 R15 99H XL
235/60 R17 102H