Η Citroen θέλει ο Loeb να επεκτείνει την φετινή του παρουσία στο WRC

Ο επικεφαλής της ομάδας της Citroen Pierre Budar λέει ότι είναι θετικός στο να επεκτείνει την επιστροφή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ο Sebastien Loeb, πέρα από τους τρείς αγώνες που έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής.

Ο Loeb προηγείτο στο Ράλι Μεξικού το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου ένα σκασμένο ελαστικό το Σάββατο το πρωί τον έριξε τελικά στην πέμπτη θέση γενικής.

Ο Budar και ο ομόσταυλος του Loeb Kris Meeke δήλωσαν ότι θα ήθελαν να δουν περισσότερο τον Loeb μέσα στο C3.

“Έχουμε συμφωνία για τρείς αγώνες, αυτά είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής”, δήλωσε ο Budar στο Motorsport.com.

“Θα είμαστε μαζί φέτος και μετά την Κορσική και την Ισπανία (τους επόμενους προγραμματισμένους αγώνες του Loeb), θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και πάλι, οπότε ας δούμε τι μπορεί να γίνει μέχρι τότε.

“Δεν ξέρω κανέναν επικεφαλή ομάδας σε αυτό το service park που δεν θα ήθελε αυτό τον τύπο στην ομάδα του – το ίδιο ισχύει και για εμάς.”

Ο Budar δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε με την ταχύτητα του Loeb στο πρώτο του χωμάτινο ράλι μετά απο απουσία πέντε χρόνων.

“Το Μεξικό ήταν μια τρανή απόδειξη της απόδοσής του”, πρόσθεσε. “Έδειξε ότι είναι ακόμα πολύ γρήγορος και έχει δείξει πόσο καλά είναι σε θέση να χειριστεί το νέο αυτοκίνητο.

“Όταν πήρε το προβάδισμα τη δεύτερη μέρα, βρισκόταν στη μέση του αγώνα όταν όλοι πιέζαν τόσο σκληρά, δεν περίμενα να είναι τόσο γρήγορος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ξέραμε ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά, αλλά σκέφτηκα ότι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.”

Ο Meeke ελπίζει ότι η Citroen θα μπορέσει να πείσει τον Loeb να αγωνιστεί σε περισσότερους αγώνες, αφού η παρουσία του θα επηρεάσει θετικά το ηθικό της ομάδας.

“Αυτό ήταν πραγματικά απίστευτο για να είμαι ειλικρινής”, δήλωσε ο Meeke. “Πήραμε όλοι από την θετική ενέργεια – ειδικά εγώ. Είναι όλα τόσο θετικά.

“Ελεγα όλο το χρόνο ότι τον θέλω πίσω στην ομάδα και μετά από αυτό τον αγώνα, απλώς ενισχύει αυτή μου την αίσθηση. Αν είχα την ευκαιρία να κάνω μια πλήρη χρονιά μαζί του, ξέρω ότι θα μάθαινα τόσα πολλά.

“Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη δύναμη που θα είχαμε αν τον είχαμε όλη τη χρονιά και επίσης τον Craig Breen στο τρίτο αυτοκίνητο;

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρεθήκαμε πολύ κοντά στη νίκη – οπότε γιατί να μην το πιέσουμε αυτό για την επόμενη χρονιά;

“Θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ, πολύ ισχυρή ομάδα αν καταφέρναμε να τον πείσουμε να επιστρέψει να κάνει κάτι περισσότερο”.