Η Citroen εξηγεί γιατί σταμάτησε η χορηγία από το Abu Dhabi

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroen Pierre Budar εξήγησε τους λόγους για τον τερματισμό της συνεργασίας με το Abu Dhabi, απόφαση η οποία περιορίζει την ομάδα και θα αγωνιστεί με δυο αυτοκίνητα το 2019.

Το Abu Dhabi ήταν ο κύριος χορηγός της Citroen από το 2013 και η συμφωνία περιλάμβανε επιλεκτικές συμμετοχές του Khalid Al-Qassimi στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC.

Η Citroen υπέγραψε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier από την M-Spot και τον Esapekka Lappi από την Toyota για το 2019 και η συνέχιση της συνεργασίας με το Adu Dhabi ήταν σημαντική ούτως ώστε η ομάδα να μπορέσει να τρέξει και με τρίτο αυτοκίνητο.

Το τρίτο αυτοκίνητο θα επέτρεπε στον θρύλο Sebastien Loeb να αγωνιστεί σε επιλεγμένους αγώνες και επίσης θα ήταν κλειδί για την παραμονή των Craig Breen και Mads Ostberg στην ομάδα. Όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες εικόνες του Ogier με το C3 WRCυπήρχε ελπίδα ότι η συμφωνία θα συνεχιζόταν, όμως μέχρι το απόγευμα η συμφωνία ακυρώθηκε και τα λογότυπα από το αυτοκίνητο αφαιρέθηκαν.

«Η συμφωνία σταμάτησα μετά από έξι χρόνια επειδή η Abu Dhabi Racing και η κυβέρνηση πρέπει να κάνουν μελέτη για το τι συμβαίνει στην επένδυση τους,» ανέφερε ο Budar.

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι η νίκη του Loebστην Ισπανία – ο μοναδικός θρίαμβος της Citroen σε ακόμα μια δύσκολη σεζόν – μπορούσε να κρατήσει τη συμφωνία με το Abu Dhabi. «Μετά το αποτέλεσμα στην Ισπανία ευελπιστούσαμε ότι θα συνεχιζόταν η συμφωνία την ίδια στιγμή που ο σεΐχης KhalidAl-Qassimi μας γνωστοποίησε ότι ήταν πολύ πιθανό η συνεργασία μας να σταματήσει,» πρόσθεσε ο Budar.

«Το κύριο πλήγμα για εμάς είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα τρέξουν το 2019. Χωρίς τη χορηγία από το Abu Dhabi είναι πολύ πιο δύσκολο να αγωνιστούμε με τρίτο αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής μπορούμε να επιβεβαιώσουμε μόνο δυο αυτοκίνητα για τη Citroen Racing. Ήταν όρος ότι αν συνεχιζόταν η συμφωνία με το Abu Dhabi θα τρέχαμε και με τρίτο αυτοκίνητο και με αυτά τα δεδομένα θα είναι πολύ δύσκολο εκτός και αν βρούμε άλλο χορηγό.»

Ο Budar πιστεύει ότι το Abu Dhabi θα επιστρέψει στη Citroen το 2020 μετά την αξιολόγηση που θα κάνει. Σε ερώτηση πως νοιώθει που δε θα δει τον Loebαγωνιζόμενο με τη Citroen τη νέα χρονιά είπε, « Φυσικά είναι κάτι πολύ δύσκολο για εμάς. Όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό καθώς δεν ήταν σίγουρο ότι θα τρέχαμε με τρίτο αυτοκίνητο. Προς το παρόν είναι δύσκολο να επιβεβαιώσουμε τρίτο αυτοκίνητο με βάση τα τελευταία δεδομένα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.»