Η Citroen αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Loeb στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο Sebastian Loeb ίσως επιστρέψει στο WRC την ερχόμενη σεζόν. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο Loeb τις επόμενες μέρες θα συμμετάσχει στις δοκιμές της Citroen σε ασφάλτινη επιφάνεια, επιστρέφοντας πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτου WRC για πρώτη φορά μετά το 2015.

Μετά από αυτή την είδηση ξέσπασε έντονη φημολογία ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα επιστρέψει στις ειδικές διαδρομές. Υπενθυμίζουμε ότι ο Loeb αποχώρησε από την πλήρη εμπλοκή του στο WRC το 2012 μετά και την κατάκτηση του ένατου τίτλου.

Το αφεντικό της ομάδας Yves Matton παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Loeb να οδηγήσει σε αγώνα φέτος, όμως με σωστή προετοιμασία μπορεί να αγωνιστεί με τη νέα χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. ‘’Το 2017 δεν μπορώ να τον αφήσω να οδηγήσει σε αγώνα γιατί απλούστατα δεν έχω αυτοκίνητο να του δώσω. Επίσης δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα να οδηγήσει φέτος σε αγώνα καθώς δεν είναι έτοιμος. Το επίπεδο του WRC αυτή τη στιγμή είναι πολύ ψηλό και για να οδηγήσει κάποιος τα καινούργια αυτοκίνητα θα πρέπει να έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα ούτως ώστε να μπορεί να είναι σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Για να γίνει αυτό χρειάζεται πάρα πολύ προετοιμασία’’.

‘’Όσον αφορά το 2018 είναι μακριά και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να γίνει. Δεν λέω όχι γιατί δεν είναι όχι, αλλά δεν λέω ναι γιατί δεν είναι ναι. Καταλαβαίνω ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρων αν επιστρέψει ο Loeb αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει σωστά.’’

Ο Andreas Mikkelsen θα τρέξει στον αγώνα της Γερμανίας αργότερα αυτό τον μήνα, όπως επίσης και οι Kris Meeke και Craig Breen.

Η τελευταία φορά που έτρεξε ο Loeb σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν το 2015 στο Μόντε Κάρλο και παραδέχθηκε ότι του έλειψε το ράλι. ‘’Ανυπομονώ να οδηγήσω αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC και να δω πόσο άλλαξε η τεχνολογία σε αυτό το διάστημα. Είμαι ακόμα παθιασμένος με το ράλι και όπου έχω αγωνιστεί τα τελευταία πέντε χρόνια την αίσθηση που έχουν οι αγώνες ράλι είναι αυτή που μου αρέσει περισσότερο.’’

Μετά την αποχώρηση του από το WRC το 2012 ο Loeb αγωνίστηκε με την Citroen στο WTCC το 2014 και 2015 και ακολούθως πήγε στην Peugeot όπου και αγωνίζεται μέχρι σήμερα στους αγώνες WRX και cross-country.