Η BMW υπερδιπλασίασε και πάλι τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της

Η BMW κατάφερε για μια ακόμη φορά να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο αυτής της χρονιάς. Συνολικά παρέδωσε 55.979 οχήματα, κάτι που ισοδυναμεί με μια αύξηση της τάξης του 112,3%.

Παράλληλα, ο Όμιλος BMW σημείωσε μια σημαντική αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2023 παραδίδοντας 64.647 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα BMW και MINI. Δηλαδή μια αύξηση της τάξης του  +83,2%.

Με την προοπτική κερδοφόρας ανάπτυξης σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον και με μια πολύ δυναμική αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, το BMW Group είναι αισιόδοξο για το 2023. Μέχρι το 2024, τουλάχιστον ένα στα πέντε νέα οχήματα της εταιρείας θα πρέπει να διαθέτει πλήρως ηλεκτρική μετάδοση κίνησης, ενώ μέχρι το 2025, ένα στα τέσσερα νέα οχήματα που θα παραδίδονται σε πελάτες θα πρέπει να είναι BEV και, μέχρι το 2026, η αναλογία αυτή θα είναι περίπου ένα στα τρία.

 

Συνολικά η BMW πούλησε 517.957 μονάδες παγκοσμίως το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2023 καταφέρνοντας μάλιστα να διπλασιάσει τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της. Οι BMWiX, BMW i7, BMW i4 και BMW iX3 είχαν ιδιαίτερη ζήτηση. Παράλληλα, με την παρουσίαση της νέας Σειράς 5 και της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i5 φέτος, η μάρκα θα προσφέρει στους πελάτες της μια ευρεία γκάμα προϊόντων στην κατηγορία μοντέλων υψηλών προδιαγραφών. Η γκάμα προϊόντων θα συμπληρωθεί προς το τέλος του έτους με την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX2 και την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Σειρά 5 Touring.

Επίσης, η BMW M ξεκίνησε τη χρονιά με σημαντική δυναμική: Οι πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με συνολικά 46.430 μονάδες (+18,9%). Ο κύριος μοχλός ανάπτυξης είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της BMW MPerformance, i4 M50.

Η MINI διέθεσε 68.541 μονάδες το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς με τη ζήτηση για το  αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE να παραμένει υψηλή. Κάτι που αναμένεται να αυξηθεί με την έναρξη των πωλήσεων του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE Cabrio ενώ η μάρκα συνεχίζει να προετοιμάζεται για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μάρκας μέχρι το 2030.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα και για την BMW Motorrad αφού το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, η BMW Motorrad αύξησε τις πωλήσεις της κατά +1,1% σε 47.935 μονάδες – ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του πρώτου τριμήνου του περασμένου έτους.