Η Alfa Romeo Tonale κατακτά τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια

Η Alfa Romeo Tonale, το δυναμικό C-SUV μοντέλο που παρουσίασε πρόσφατα το Ιταλικό εργοστάσιο άρχισε να μαζεύει βραβεία και διακρίσεις. Τα πρόσφατα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας EuroNCAP ανέδειξαν την αφοσίωση της Alfa Romeo στον τομέα της ασφάλειας. Η Tonale κατάφερε να εξασφαλίσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστεριών σημειώνοντας κορυφαία αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε ο EurοNCAP, η Alfa Romeo Tonale σημείωσε 83% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, 85% στην ασφάλεια των παιδιών, 67% αναφορικά με την ασφάλεια των πεζών και δικυκλιστών  και 85% για τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του νέου crossover/ SUV της ιταλικής εταιρείας.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που ενσαρκώνει το αυθεντικό DNA της μάρκας σε κάθε επίπεδο και το οποίο έρχεται να αποτελέσει μια ξεχωριστή πρόταση, με δυναμικό στιλ, απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα και καινοτόμα στοιχεία συνδεσιμότητας και εξηλεκτρισμένης κίνησης. Αντίστοιχα, το εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της μάρκας στους αγώνες, με την εστίαση να βρίσκεται στον οδηγό, ο οποίος έχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια, ενώ οι επιβάτες απολαμβάνουν τον ιδανικό χώρο για όλες τις διαδρομές.

Στο βασικό εξοπλισμό της Tonale περιλαμβάνεται το νέο σύστημα πολυμέσων, με προσαρμοζόμενο σύστημα Android, αναβαθμίσεις Over-the-Air (OTA) μέσω ασύρματων δικτύων, αλλά και υπηρεσίες που προσφέρονται ώστε το όχημα να είναι πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις.

H Tonale είναι διαθέσιμη με δύο επίπεδα εξηλεκτρισμένης κίνησης: Hybrid και Plug-in Hybrid. Στην Tonale παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο νέος κινητήρας Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) των 160 ίππων που συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT 7 σχέσεων και έναν ηλεκτροκινητήρα “P2” 48V, με απόδοση 15 kW και 55 Nm ροπής. Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την κίνηση του αυτοκινήτου ακόμα και όταν ο θερμικός κινητήρας των 1,5 λίτρων είναι εκτός λειτουργίας.

Με το μοντέλο διαθέσιμο θα είναι και ένα αντίστοιχο σύστημα με απόδοση 130 ίππων και δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η αποκλειστική για την Tοnale έκδοση Plug-in Hybrid Q4, με απόδοση 275 ίππων. Τη γκάμα κινητήρων της Tonale συμπληρώνει ο νέος diesel κινητήρας των 1,6 λίτρων, με απόδοση 130 ίππους και 320 Nm ροπής.