Η Υπουργός Αθλητισμού της Κροατίας σε Ford Puma

Η M-Sport Ford φιλοξένησε την Nikolina Brnjac, Υπουργό Αθλητισμού της Κροατίας στις δοκιμές που κάνουν πριν από το Ράλι Κροατίας (21-24 Απριλίου) κοντά στο Karlovac. Η Υπουργός, στο Puma με οδηγό τον Craig Breen πήρε μια γεύση πως πας flat out σε ασφάλτινη ειδική διαδρομή.

Αφού αφαίρεσε το κράνος της στο τέρμα αποκάλυψε ένα πλατύ χαμόγελο και παραδέχθηκε ότι τα έντονα συναισθήματα από την βόλτα γρήγορα την βοήθησαν να ξεπεράσει τη νευρικότητα που την διακατείχε. «Στην αρχή φοβόμουν λίγο γιατί ήταν η πρώτη φορά. Αλλά όταν βλέπεις ότι όλα είναι καλά, μπορείς να απολαύσεις τη βόλτα και είναι πραγματικά φανταστικό συναίσθημα. Μπορώ να πω σε όλους ότι ήταν εμπειρία ζωής», πρόσθεσε.

Ο Breen, ο οποίος τερμάτισε όγδοος στο ντεμπούτο της Κροατίας στο WRC την περασμένη σεζόν, είπε ότι το διασκέδασαν πολύ στην ειδική διαδρομή. «Ο δρόμος εδώ είναι ένα καλό μέρος για να πάρουμε μια πρώτη γεύση του αγώνα, ειδικά με το αυτοκίνητο κατηγορίας Rally1. Είναι πραγματικά απίστευτο με πολλά bumps και άλματα», εξήγησε.

«Στην αρχή ήταν φοβισμένη γιατί δεν είχε ιδέα τι να περιμένει, αλλά όταν ξεκινήσαμε να κινούμαστε στην ειδική άρχισε να το απολαμβάνει. Μου είπε να επιβραδύνω μια δυο φορές, αλλά προσπάθησα να την καθησυχάσω ότι όλα ήταν καλά.  Επιβράδυνα λίγο, αλλά όταν είδα ότι το απολάμβανε πήγαμε πιο γρήγορα στο τέλος».

Ο αγώνας με έδρα το Zagreb είναι ο πρώτος ασφάλτινος στο φετινό ημερολόγιο για τη νέα γενιά υβριδικών αυτοκινήτων Rally1. Η τρίτη θέση στην έναρξη της σεζόν στο Rallye Monte-Carlo, το οποίο περιλάμβανε κυρίως οδήγηση κυρίως σε επιφάνεια με λίγο χιόνι και πάγο, αποτελεί καλό οιωνό για τον Breen.

«Αγωνιστήκαμε εδώ για πρώτη φορά πέρυσι και νομίζω ότι όλοι το απόλαυσαν πραγματικά. Ειλικρινά, μου θυμίζει λίγο το σπίτι, την άσφαλτο που έχουμε στην Ιρλανδία, με πολλές ανωμαλίες στο δρόμο και άλματα. Είναι πολύ διασκεδαστικό, όλοι ανυπομονούμε», είπε ο Breen.