Η νέα γενιά των Dacia Sandero και Sandero Stepway

H Dacia συνεχίζει την επέλαση της στην Ευρωπαϊκή αγορά έχοντας σαν όπλο την εκπληκτική σχέση αξίας / αγοράς (value for money) που προσφέρει στον καταναλωτή. Παρουσίασε την καινούρια γενιά των Sandero και SanderoStepway που έρχονται για να προσφέρουν πιο αποδοτικούς κινητήρες, περισσότερη τεχνολογία και, όπως πάντα στο πνεύμα Dacia, προσφέρουν εύκολη και άνετη οδήγηση και χαμηλή τιμή αγοράς.

Η νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF των καινούργιων Sandero και Sandero Stepway επιτρέπει τρεις σημαντικές βελτιώσεις. Η πρώτη αφορά την ακουστική αφού, με ελαφρύτερη αλλά σκληρότερη βάση και δομή αμαξώματος, οι δονήσεις μειώνονται αισθητά σε ολόκληρο το αυτοκίνητο. Το δεύτερο αφορά την αύξηση της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος με τη διεύρυνση του πλαισίου κατά 41 mm στο Sandero και 29 mm στο Sandero Stepwayβελτιώνοντας τη συμπεριφορά τους στον δρόμο. Η τελευταία βελτίωση αφορά την παθητική και ενεργή ασφάλεια, με την ενσωμάτωση της τελευταίας γενιάς συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS).

Επίσης, οι νέες ρυθμίσεις κραδασμών και ελατηρίων επιτρέπουν στα Sandero και Sandero Stepway να έχουν ένα πιο άκαμπτο χαρακτήρα μέσα από τις στροφές  ενώ το τιμόνι είναι τώρα 100% ηλεκτρικό και χρειάζεται 36% λιγότερη προσπάθεια σε σύγκριση με το προηγούμενο Sandero.

Όλοι οι κινητήρες που διατίθενται στα Sandero και Sandero Stepway συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο Euro 6DFullκαι συνδυάζονται με δύο νέα, ελαφρύτερα κιβώτια ταχυτήτων που ενσωματώνουν τις τελευταίες μηχανικές εξελίξεις όσον αφορά την τριβή. Τα μοντέλα θα είναι εφοδιασμένα είτε με ένα χειροκίνητο 6 ταχυτήτων είτε με το  αυτόματο CVT. Προκειμένου να βελτιωθεί η κατανάλωση, η αεροδυναμική του αυτοκινήτου έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα στο αμάξωμα και κάτω από το πλαίσιο. Ο συντελεστής διείσδυσης αέρα (που ονομάζεται SCx) έχει αυξηθεί κατά 8% έως 10%.

Οι κινητήρες, νέα κιβώτια ταχυτήτων, αεροδυναμικές βελτιώσεις, μειώσεις τριβής (φρένο, κύλιση και ελαστικά) και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας (προβολείς LED, εναλλάκτης υψηλής απόδοσης) των νέων Sandero και SanderoStepway έχουν μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά τουλάχιστον 6%. Η ηχομόνωση του οχήματος έχει βελτιωθεί αυξάνοντας τις απορροφητικές επιφάνειες στο χώρο του κινητήρα από 12% σε 48%, μειώνοντας την ακουστική διαρροή.