Η Μaserati γιόρτασε τον κινητήρα V8 της στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood 2023

Φόρο τιμής από τη Maserati στην εμβληματική σειρά των Grand Tourer μοντέλων της με κινητήρα V8. Μοντέλα που έχουν πουλήσει πάνω από 100.000 μονάδες από την κυκλοφορία της Maserati 5000 GT το 1959. Για να σηματοδοτήσει το επερχόμενο τέλος της παραγωγής του θρυλικού V8 twin-turbo κινητήρα των 572 ίππων της, η μάρκα συμμετείχε στο θρυλικό Goodwood Festival of Speedκάνοντας τον ντεμπούτο δύο ειδικών εκδόσεων. Εκδόσεις που πρόκειται να γίνουν συλλεκτικά κομμάτια στη συνέχεια.

Πρόκειται για την Ghibli 334 Ultima και τη Levante V8 Ultima όπου τραβηξαν τα βλέμματα των θεατών του φεστιβάλ στο First Glance Paddock. Παράλληλα, ο χώρος της Maserati στο φεστιβάλ, φιλοξένησε επίσης το Maserati GranTurismo One Off Prisma, μια έκφραση του παρελθόντος αυτού του αυτοκινήτου και της ικανότητας της μάρκας να προχωρήσει παραπέρα. Ο κόσμος είδε επίσης από κοντά  το GranTurismo Folgore, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιταλικής πολυτελούς μάρκας.

Μάλιστα η Ghibli 334 Ultima, το ταχύτερο sedan κινητήρα εσωτερικής καύσης στον κόσμο μαζί με τη μοναδική GranTurismo Trofeo συμμετείχαν και στην ανταγωνιστική ανάβαση του GoodwoodFestival of Speed. Το τελευταίο ήταν εξοπλισμένο με τον κινητήρα V6 Nettuno των 542 ίππων. Η ψυχή του είναι το καινοτόμο σύστημα καύσης, που διαθέτει δύο μπουζί και προέρχεται από τη Formula 1.

H αμιγώς ηλεκτρική GranTurismo Folgore αποτελεί τη ναυαρχίδα της γκάμας και διαθέτει τεχνολογία μπαταρίας 800 volt που αναπτύχθηκε με τεχνολογικές λύσεις αιχμής που προέρχονται από τη Formula E, δίνοντας στο σβέλτο τετραθέσιο coupé grand tourer τη δυνατότητα να ταξιδέψει έως και 450 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, καθώς και φόρτιση για μόλις 1 λεπτά για αυτονομία 100 χιλιόμετρα. Διαθέτει επίσης εντυπωσιακές επιδόσεις, χάρη σε τρεις ισχυρούς κινητήρες 300 kW –ένας μπροστά και δύο πίσω– για συνολική ισχύ άνω των 1200 ίππων. Αποδίδει επομένως μέγιστη διαθέσιμη ισχύ στους τροχούς άνω των 750 ίππων, στα 1.350 Nm ροπής.

Η εμβληματική GranTurismo προέρχεται από τη Maserati A6 1500 GT – το πρώτο grand tourer στον κόσμο, και συνεχίζει να προσφέρει τον ίδιο τέλειο συνδυασμό μοναδικού στυλ, τεχνολογίας και απόδοσης, όλα μέσα σε ένα εντυπωσιακό ιταλικό αμάξωμα.

Η παρουσίας της Maserati στην εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με το MC20 Cielo. Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι στο φεστιβάλ με τον David Beckham, το αυτοκίνητο επέστρεψε για άλλη μια φορά στην εμβληματική ανάβαση, αυτή τη φορά σε χρώμα Rosso Vincente. Με την εντυπωσιακή σχεδίαση, την εξαιρετική αναλογία βάρους προς ισχύ, το πλαίσιο από ανθρακονήματα, την αναδιπλούμενη έξυπνη γυάλινη οροφή και τον κινητήρα V6 Nettuno των 621 ίππων που προέρχεται από την F1, έλαμψε με στο φεστιβάλ.