Η ζωή μου στο WRC: Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η φωτογράφηση του WRC είναι μια μοναδική πρόκληση απαράμιλλη στον αθλητισμό. Ο @World André Lavadinho μας μιλά για ένα αγώνα από τα μάτια ενός φωτογράφου, από τον προγραμματισμό έως την φωτογράφιση.

Πρίν το Ράλι

Προετοιμάζοντας την ομάδα

Το @World συνεργάζεται με μια συγκεκριμένη ομάδα φωτογράφων για ολόκληρη τη σεζόν του WRC, παίρνοντας συνήθως έναν ή δύο τοπικούς φωτογράφους ανά αγώνα, ανεβάζοντας την ομάδα μας σε πέντε ή έξι. Λογικά, αυτό απαιτεί πολύ προγραμματισμό, επομένως έχουμε ένα ταξιδιωτικό γραφείο για να φροντίσουμε τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις, έναν έως δύο μήνες πριν από οποιοδήποτε αγώνα. Στα ράλι, μένουμε πάντα μαζί σε ένα σπίτι.

Άφιξη

Υπο κανονικές συνθήκες, φτάνουμε σε ένα ράλι την Τρίτη πριν ξεκινήσει η δράση, αλλά με την κατάσταση του Covid-19 πρέπει να φτάσουμε νωρίτερα, που σημαίνει ότι μένουμε περισσότερο από μία εβδομάδα σε κάθε αγώνα.

Προσπαθούμε πάντα να πετάμε την ίδια μέρα, φτάνοντας με δύο έως τρία αυτοκίνητα, ώστε να μπορούμε να χωριστούμε μεταξύ των καλύτερων σημείων στις ειδικές.

Για να διασφαλίσουμε την ποιότητα σε όλους τους αγώνες, έχουμε πάντα ένα πλάνο για την κάθε σεζόν. Σε κάθε αγώνα, ο κάθε φωτογράφος του @World έχει ένα πλάνο να ακολουθήσει, από την αναχώρησή τους από το σπίτι, μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ολοκληρώνοντας τα Recce

Ξεκινάμε κάθε αγώνα με μια ενημέρωση της ομάδας @Worldστο ξενοδοχείο μας, πριν ξεκινήσουμε την επόμενη μέρα. Συνήθως, δεν θα κάνουμε recce μαζί γιατί όλοι στην ομάδα μας έχουν διαφορετικό στυλ.

Υπάρχουν τρία βασικά σημεία που πρέπει να θυμάται η ομάδα μας κατά τη διάρκεια των recce:

  • Καλό σήμα, ώστε οι φωτογραφίες να μπορούν να σταλούν άμεσα.
  • Καλές προσβάσεις στις ειδικές
  • Διακινδυνεύοντας να βρω καλά φωτογραφικά σημεία- μερικές φορές, δεν μπορώ να κοιμηθώ πριν από ένα νέο ράλι, σκέφτομαι αν ένα αυτοκίνητο θα κάνει άλμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή εάν είναι επικίνδυνα να σταθώ εκεί

Ημέρες Ράλι

Εγερτήριο

Συνήθως, τα ξυπνητήρια μας έχουν ρυθμιστεί για τις 5 π.μ., αλλά μπορεί επίσης να είναι στις 3 ή 4 π.μ. Έχουμε πρωινό πριν ξεκινήσουμε για την ειδική, στοχεύοντας να φτάσουμε ενάμισι ώρα πριν από τα πρώτα αυτοκίνητα, ελέγχοντας για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι τα ίδια όπως τα είδαμε στα recce.

Επιστρέφουμε για ένα δείπνο μαζί, αλλά στις ειδικές διαδρομές είναι «ώρα για σάντουιτς». Δεν υπάρχει χρόνος κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για να καθίσετε για ένα καθώς πρέπει γεύμα.

Αντιμετωπίζοντας ακραίες καιρικές συνθήκες

Για ένα αγώνα όπως το Arctic Rally Finland αντιμετωπίζουμε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -15 έως -20 βαθμούς κελσίου, πρέπει πάντα να ελέγχουμε τις μπαταρίες τις κάμερες, αλλά ο υπόλοιπος εξοπλισμός μας μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις συνθήκες.

Η κύρια πρόκληση είναι η γρήγορη επεξεργασία φωτογραφιών και η αποστολή τους, καθώς χάνουμε την αίσθηση στα δάχτυλά μας! Το καλό είναι ότι αγαπάμε τη δουλειά μας και το μεταφέρουμε στους φανς σε όλο τον κόσμο, έτσι τα κρύα δάχτυλα είναι ένα μικρό τίμημα για να δούμε ένα αυτοκίνητο ράλι να πετάει από εμάς στην κορυφή ενός βουνού σε συνθήκες -20 βαθμών κελσίου – είναι πολύ πιο δύσκολη αντιμετώπιση χωρίς αγώνα!

Παράδοση Φωτογραφιών

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η έγκαιρη παράδοση των φωτογραφιών μας στους πελάτες είναι εξαιρετικά σημαντική. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που ταξιδεύουμε πάντα με δύο άτομα σε κάθε αυτοκίνητο. Μετά τη λήψη σε μια τοποθεσία, επιστρέφει κατευθείαν στο αυτοκίνητο για να φτάσει στην επόμενη στάση. Ένα άτομο βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενώ το άλλο επεξεργάζεται και στέλνει τις φωτογραφίες. Χωρίς φωτογραφίες, δεν υπάρχει καμία είδηση.

Βγάζοντας την Τέλια Φωτογραφία

Για μένα, η τέλεια φωτογραφία δεν υπάρχει. Υπάρχει πάντα κάτι που μπορεί να είναι καλύτερο και υπάρχει η τύχη. Τούτου λεχθέντος, αυτή η αναζήτηση για την ψευδαίσθηση της τέλειας φωτογραφίας μας δίνει κίνητρα, εάν δεν έχουμε ακόμα αυτήν τη φωτογραφία, είναι ο κύριος λόγος για να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε.

Εάν πρόκειται να συζητήσουμε τη δημιουργικότητα, αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Εδώ, δεν πρόκειται για τύχη, αλλά για ταλέντο και αυτό είναι κάτι που έρχεται με χρόνια εμπειρίας. Σε κάθε αγώνα, έχουμε έναν φωτογράφο που σκέφτεται μόνο τη δημιουργικότητα. Εάν αποτύχουν σε μερικές από τις φωτογραφίες τους, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Στο τέλος της ημέρας, θέλουμε απλώς να δούμε 30 δημιουργικές φωτογραφίες.

Συμπέρασμα

Διαβάζοντας αυτά τα πράγματα μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του φωτογράφου. Αυτοί οι ανθρώποι ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να βρίσκονται στην κάθε ειδική διαδρομή ούτως ώστε να μπορεί να προβληθεί ένας αγώνας. Όμως βλέπουμε και μια μικρή λεπτομέρεια που ονομάζεται αναγνώριση, είτε αυτή έρχεται απο την διοργάνωση είτε απο τους διαγωνιζόμενους.

Πηγή: wrc.com