Η επαναστατική μοντέρνα εποχή της Renault

Κατά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου του Ομίλου Renault με την ονομασία Renaulution, η εταιρεία Renaultπαρουσίασε τη δική της στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια. Η μάρκα Renault ξεκινά την εξέλιξη της αγοράς για να φέρει την αυτοκινητοβιομηχανία στη μοντέρνα εποχή, καθιστώντας τον εαυτό της ως μια μάρκα τεχνολογίας, υπηρεσιών και καθαρής ενέργειας.

Η Renault θα διατηρήσει την πρωτοπορία της, προσφέροντας την πιο «πράσινη» γκάμα προϊόντων στην Ευρώπη, μέχρι το 2025 όπου θα παρουσιάσει 14 νέα μοντέλα (επτά ηλεκτρικά και επτά στην κατηγορίες C και D) με σκοπό αυτές οι κατηγορίες να αντιπροσωπεύουν το 45% των πωλήσεων της εταιρείας μέχρι την ίδια χρονιά.

Κατέχει επίσης την τεχνολογία E-TECH, μια υβριδική τεχνολογία που βασίζεται σε περισσότερα από 150 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στην εμπειρία της μάρκας σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα δρόμου αλλά φυσικά και την F1.

Η Renault θα προσπαθήσει να σπάσει τον καταναλωτικό κύκλο και να δημιουργήσει αξία μέχρι το τέλος της ζωής των οχημάτων, χάρη στο λεγόμενο Re-Factory της στο Flins της Γαλλίας. Το εργοστάσιο αυτό θα αναθεωρεί περισσότερα από 100.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ετησίως και θα μετατρέπει οχήματα πετρελαίου σε 100% ηλεκτρικά οχήματα ή οχήματα βιοαερίου, ενώ η Renault έχει επίσης ένα σαφές πλεονέκτημα στην ανακατασκευή και την ανακύκλωση των μπαταριών.

Η γαλλική εταιρεία θέλοντας να δείξει στον κόσμο τι ακριβώς έχει σκοπό για το μέλλον, παρουσίασε και το Renault 5 Prototype. Με το αυτοκίνητο αυτό ευελπιστεί να αναδείξει όλη την φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίζεται η εταιρεία για το μέλλον. Διατηρεί τις κλασσικές του γραμμές, τον απόλυτο χαρακτήρα Renault με το έντονο κίτρινο χρώμα, έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα και με μπόλικες φουτουριστικές πινελιές. Κατά την Renault, αυτό είναι το αυτοκίνητο τουμέλλοντος.