Home Rally Η άσφαλτος της Γερμανίας περιμένει τους Juniors

Η άσφαλτος της Γερμανίας περιμένει τους Juniors

Ο αγώνας για το Πρωτάθλημα FIA Junior WRC αλλάζει ταχύτητα την επόμενη εβδομάδα στο ADAC Rallye Deutschland (17-20 Αυγούστου), καθώς οι δύο κορυφαίοι διαγωνιζόμενοι θα διαγωνιστούν στην αγαπημένη τους επιφάνια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

Ο Nill Solans προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα του μετά τις νίκες που πέτυχε στους πρώτους τρείς γύρους της χρονιάς, αλλά ο Nicolas Ciamin με την νίκη του στον προηγούμενο αγώνα στην Φινλανδία είδε την διαφορά με την πρωτοπορία να μειώνεται στους 26 βαθμούς.

Με μόλις δύο γύρους να απομένουν για το φετινό πρωτάθλημα Junior και πολλούς διαθέσιμους πόντους, τα πάντα φαίνεται πως θα κριθούν στην αγαπημένη τους επιφάνια (άσφαλτο), σε Γερμανία και Ισπανία (αγώνας μικτής επιφάνειας).

 

Την τελευταία φορά που οι δύο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι σε ασφάλτινο αγώνα ήταν τον Απρίλιο στο Che Guevara Energy Drink Tour de corse και νικητής αναδείχτηκε ο Solans με μια διαφορά της τάξης του μόλις 1,9 δευτερολέπτων.

“Μετά από μια αναπάντεχη νίκη στην Φινλανδία, ο στόχος είναι να προσπαθήσουμε να την επαναλάβουμε και πάλι. Μια δεύτερη νίκη θα αποδείξει την ταχύτητα μου και θα με βοηθήσει να φτάσω τον Nil στην βαθμολογία,” δήλωσε ο Γάλλος Ciamin. “Ο καιρός και οι ευθυγραμμίσεις στο δρόμο μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο καθώς κάνουν τις ειδικές πολύ βρώμικες.”

O Solans δήλωσε: “Αν και προτιμώ την άσφαλτο, αυτός ο αγώνα είναι πολύ δύσκολος σε περίπτωση βροχόπτωσης. Είμαστε όμως σίγουροι ότι στη συγκεκριμένη επιφάνια και στόχος μας είναι να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε για να πάμε στον εντός έδρας μας αγώνα στην Ισπανία, βρισκόμενοι σε μια καλή θέση.

Ο Dennis Rasdtorm ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση στο Junior WRC θα χάσει τον αγώνα στην Γερμανία κάτι το οποίο δίνει το δικαίωμα στον Γάλλο Terry Folb να κυνηγήσει αυτός  την τρίτη θέση.

Το τοπικό αστέρι Julius Tannert είναι μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Folb στο πρωτάθλημα Junior και παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε δαιμονισμένη κατάσταση για τον αγώνα στην πατρίδα του. “Ανυπομονώ για αυτό τον αγώνα από την αρχή της χρονιάς.  Θέλω να αγωνιστώ και να κερδίσω προσφέροντας ταυτόχρονα και θέαμα,” είπε.

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version