Επιστρέφει στο WRC ο Mikkelsen με Hyundai

O Andreas Mikkelsen βρίσκετε κοντά στην επιστροφή του στο WRC, καθώς αναμένετε να συμμετάσχει στις δοκιμές της Hyundai πριν από τον αγώνα της Πορτογαλίας. Ο μάνατζερ του Mikkelsen βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τις Toyota, Hyundai και Citroen στην προσπάθεια του πρώην οδηγού της Volkswagen να επιστρέψει σε μπάκετ αυτοκινήτου προδιαγραφών 2017. Η συμφωνία η οποία θα βάλει τον Mikkelsen στη λίστα συμμετοχών της Πορτογαλίας αναμένετε να ολοκληρωθεί αυτή τη βδομάδα.

Η ομάδα που φάνταζε φαβορί για να υπογράψει ο Νορβηγός ήταν η Toyota, καθώς προοριζόταν για να αντικαταστήσει τον Juho Hanninen, ο οποίος δυσκολεύετε αρκετά στην επιστροφή του στο WRC.

Πηγές όμως του Motorsport News αναφέρουν ότι ο Thierry Neuville, νικητής του αγώνα στην Κορσική, συμφώνησε όπως ο Mikkelsen συμμετάσχει στις δοκιμές της Hyundai αυτή την Παρασκευή πριν απο τον αγώνα της Πορτογαλίας. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Mikkelsen θα οδηγήσει αυτοκίνητο προδιαγραφών 2017 μετά τις δοκιμές του VW Polo WRC την προηγούμενη χρονιά.

Η απόφαση να επιτραπεί στον Mikkelsen να δοκιμάσει το Hyundai εξέπληξε πολλούς στο WRC καθώς οι Neuville, Dani Sordo και Hayden Paddon έχουν υπογραμμένα συμβόλαια μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Πηγή του Autosport ανέφερε: Φαίνεται ότι η επιστροφή της Hyundai στο WRC ανεβαίνει επίπεδο. Συμμετέχοντας με τέσσερα αυτοκίνητα την ερχόμενη χρονιά η ομάδα φαντάζει ανίκητη.

Ο Mikkelsen είναι ο μοναδικός απο τους τρείς οδηγούς της VW που δεν έχει υπογράψει με εργοστασιακή ομάδα για το 2017. Ο νικητής του περσινού αγώνα στην Αυστραλία συμμετείχε φέτος σε δυο αγώνες στην κατηγορία WRC2 όπου μετρά δυο νίκες.