Επίσημη παρουσίαση του Volkswagen Polo R Supercar

Όλα είναι έτοιμα για την υπεράσπιση του τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross. Το καινούργιο όπλο της Volkswagen, το Polo R Supercar, παρουσιάστηκε χθες στο Autostadt στο Wolfsburg. Είναι 570hp, τετρακίνητο, έχει νέα όψη και βελτιωμένα αεροδυναμικά. Το φετινό πρωτάθλημα ξεκινά το Σαββατοκύριακο 14-15 Απριλίου στην Βαρκελώνη και το νέο Polo θα αγωνιστεί εντός έδρας στις 13-14 Οκτωβρίου στο Buxenhude, το οποίο είναι λίγο έξω από το Αμβούργο.

Την αποκάλυψη του αυτοκινήτου έκαναν οι δυο οδηγοί της ομάδας, ο περσινός πρωταθλητής Johan Kristoffersson και Peter Solberg, ενώ παρόν στα αποκαλυπτήρια ήταν και ο αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen Sven Smeets, η αγωνιστική διευθύντρια της PSRX Pernilla Solberg και ο Jost Capito, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen R.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η φετινή σεζόν θα είναι συναρπαστική. Οι αντίπαλοι μας, κυρίως η Audi και Peugeot θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν το πρωτάθλημα,» είπε ο Snven Smeets. «Στόχος μας είναι προφανώς να παρέχουμε στους Johan και Peter ένα καλό αυτοκίνητο, το οποίο θα τους βοηθήσει να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να το πετύχουν, καθώς η νέα συνεργασία με την Volkswagen R θα μας δώσει περισσότερη δύναμη».

Η νέα εξωτερική όψη κάνει το καινούργιο Polo R να ξεχωρίζει από τον προκάτοχο του. «Οι πιο σημαντικές αλλαγές εν συγκρίσει με το περσινό μοντέλο έγιναν στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου», εξήγησε ο Fabrice van Ertveide, τεχνικός διευθυντής του έργου. «Το σύστημα ψύξης, το οποίο είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία στους αγώνες Rallycross, έχει επανασχεδιαστεί, καθώς δώσαμε παράλληλα έμφαση στα αεροδυναμικά. Αυτό θα κάνει το νέο Polo πιο αποτελεσματικό. Ακόμα μια σημαντική αλλαγή είναι η επανασχεδίαση του πίσω φτερού, το οποίο δημιουργεί περισσότερη κατώθηση επιτρέποντας παράλληλα ένα ευρύ φάσμα επιλογών ρύθμισης. Δόθηκε επίσης μεγάλη προσοχή και κάτω από το καπό προκειμένου το αυτοκίνητο να είναι ιδανικά εξοπλισμένο για τις μικρές και θεαματικές κούρσες του παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross αποτελείται από 12 γύρους. Ο πρώτος αγώνας είναι στη Βαρκελώνη και ο τελευταίος στη Νότια Αφρική. Για πρώτη φορά φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα τρέξει στην επανασχεδιασμένη πίστα του Silverstone, όπως επίσης και στο Austin των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο πρωτάθλημα τρέχουν μεγάλα ονόματα και μερικά από αυτά είναι ο Peter Solberg, ο περσινός πρωταθλητής Johan Kristoffersson, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Sebastian Loeb και ο πρωταθλητής DTM Mattias Ekström.