Επίσημη εμφάνιση της Honda CB750 στην έκθεση Intermot στη Γερμανία

Με μηδενική περιττή μάζα, η κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος/βάρους παρέχεται από έναν κινητήρα με ισχύ 91.8 PS (67.5kW) και ροπή 75Nm ο οποίος κινεί ένα σύνολο με βάρος 190kg. Η ολοκαίνουργια, οκταβάλβιδη, παράλληλη, δικύλινδρη κινητήρια μονάδα αποδίδει συναρπαστική ισχύ στις υψηλές στροφές και άφθονη ωφέλιμη ροπή στις μεσαίες στροφές για κορυφαία χρηστικότητα, σε συνδυασμό με ένα νέο, εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο για εξαιρετικά ευέλικτη απόδοση όταν η μοτοσυκλέτα στρίβει και άμεση, άγρια επιτάχυνση.

Η πρώτη 1998 CB600F Hornet εξελίχθηκε σε μία εξαιρετικά δημοφιλή μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη για πολλούς λόγους. Η συμπαγής, γυμνή σιλουέτα της απεδείχθη υπέροχη στην πόλη ενώ είχε την ισχύ ενός κινητήρα μια ικανότητα χειρισμού που ενθουσίαζε τους αναβάτες.

Διαφορετικές εκδοχές  έφεραν την Hornet στα λημέρια της κατηγορία sports touring και – στα χέρια αναβατών του Hornet Cup– έγινε η απόλυτη αγωνιστική μοτοσυκλέτα, ενώ μία αναβάθμιση το 2007 πρόσθεσε επιπλέον ισχύ στις υψηλές στροφές προερχόμενη από το RR και πολύ πιο επιθετική σχεδίαση.

Κάθε ιδιοκτήτης αγαπούσε την Hornet του για το δικό του λόγο, αλλά δύο στοιχεία παρέμειναν σταθερές αξίες σε όλη τη διάρκεια της ζωής και της εξέλιξής της: Ήταν πολύ διασκεδαστική στην οδήγηση και είχε μία προσιτή τιμή.