Επέτειος ορόσημο για το εκατομμυριοστό MINI της τρέχουσας γενιάς

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE είναι το εκατομμυριοστό μοντέλο της τρέχουσας γενιάς που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της μάρκας. Το 3θυρο MINI είναι ένα μοντέλο με μοναδικά χαρακτηριστικά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, όχι μόνο για τον αδιαμφισβήτητο σχεδιασμό και την τεχνολογία που παρέχει αλλά και για τη μέγιστη αίσθηση go-kart που προσφέρει κατά την οδήγηση.

Ήταν το 1959 όταν ο Σερ Άλεκ Ισηγόνης  έγραψε ιστορία στον κόσμο του αυτοκινήτου με αυτή την απλή αλλά έξυπνη φιλοσοφία οχήματος. Δηλαδή, μέγιστος εσωτερικός χώρος με ελάχιστο αποτύπωμα.

Η σύγχρονη έκδοση του 3θυρου MINI ακολουθεί επίσης τα ίδια αντισυμβατικά μονοπάτια, επαναπροσδιορίζεται συνεχώς και ξεχωρίζει από το πλήθος με μία μοναδική σχεδίαση. Το 2013, η MINI παρουσίασε για πρώτη φορά την τρέχουσα, ανανεωμένη εκδοχή του compact 3θυρου μοντέλου, το οποίο είναι διαθέσιμο παγκοσμίως από το 2014 παραμένοντας όλα αυτά τα χρόνια πιστό στη φιλοσοφία του. Τώρα, εν έτει 2023, το εκατομμυριοστό όχημα του εμβληματικού μοντέλου βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της MINI στην Οξφόρδη.

Η αδιαμφισβήτητη εμφάνιση του 3θυρου MINI χαρακτηρίζεται με δυναμικές γραμμές, σαφή σχήματα και κοντούς προβόλους, καθιστώντας το ευέλικτο τετραθέσιο όχημα τον ιδανικό σύντροφο στην πόλη και όχι μόνο. Η εμφάνισή της τρέχουσας γενιάς προσφέρει υψηλή αναγνωσιμότητα ενώ είναι εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους τομείς της άνεσης, της ασφάλειας και τη συνδεσιμότητας.

Το 3θυρο MINI είναι το αυθεντικό όχημα στην κατηγορία των πολυτελών μικρών αυτοκινήτων και προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά σε εκδόσεις Cooper με 136 ίππους, Cooper S με 178 ίππους και φυσικά το κορυφαίο John Cooper Works me 231 ίππους. Από τη γκάμα δεν λείπει και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Cooper SE με 184 ίππους και 232 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.

Ένα μοντέλο που εντυπωσιάζει με τη συναρπαστική ευελιξία του και αποτελεί το πρότυπο για τα σύγχρονα μικρά και compact αυτοκίνητα.

Από την κατάκτηση του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού με το πρώτο Mini Cooper μέχρι τις τρεις νίκες σε επίπεδο γενικής κατάταξης στο Ράλι Μόντε Κάρλο και πολλές άλλες ακόμα διακρίσεις σε διάφορες αγωνιστικές εκδηλώσεις, το 3θυρο MINI έχει αποτελέσει επανειλημμένα σύμβολο αθλητικού πνεύματος ενσωματώνοντας την αγωνιστική φιλοσοφία στο DNA του.

Στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα μπορεί κάποιος να δει από κοντά και να οδηγήσει, το τρίθυρο ΜΙΝΙ όπως και το MINICountryman.