Εξαιρετικός ο Τζιωρτζής στο Άμπου Ντάμπι

Στο τιμόνι μιας Tatuus F3 T-318 βρέθηκε αυτή τη βδομάδα ο Βλαδίμηρος Τζιωρζής, λαμβάνοντας μέρος στα επίσημα δοκιμαστικά του πρωταθλήματος Formula Renault Eurocup με τα χρώματα της JD Motorsport. Η ιταλική ομάδα έμεινε πλήρως ικανοποιημένη από τις επιδόσεις του Κύπριου πιλότου, με τον οποίο οι συζητήσεις για την προοπτική συνεργασίας για το 2020 βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Παράλληλα έλαβε πρόσκληση για το επόμενο επίσημο δοκιμαστικό, σε περίπου έναν μήνα.

Ο Τζιωρτζής κινήθηκε αρκετά γρήγορα και ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα στην 8η θέση ανάμεσα σε 20 οδηγούς, σε δύσκολες συνθήκες με τη θερμοκρασία να αγγίζει κάποια στιγμή τους 42 βαθμούς Κελσίου, σε μια μεγάλη και ιδιαιτέρως απαιτητική πίστα 21 στροφών (είχε καλύτερο χρόνο στο 2:09.558). Τα δοκιμαστικά της δεύτερης ημέρας έγιναν υπό το φως των προβολέων με τον Τζιωρτζή να σταματάει τα χρονόμετρα στο 2.09.040.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους χρόνους μου, αναλογιζόμενος πως είχα μόνο μια ημέρα δοκιμών φέτος, συγκριτικά με άλλους οδηγούς που είχαν γράψει 6-10 ημέρες δοκιμών πριν πάνε στο Άμπου Ντάμπι» δηλώνει ο Τζιωρτζής και προσθέτει: «η πίστα είναι πολύ τεχνική και πολύ δύσκολη, καθώς ένας γύρος διαρκεί πέραν των δύο λεπτών. Παρόλα αυτά κατάφερνα να είμαι αρκετά κοντά στον πρώτο».

Συνολικά το διήμερο 27-28 Οκτωβρίου ο Κύπριος πιλότος συμπλήρωσε 137 γύρους στην πίστα Yas Marina. Το πρωτάθλημα Formula Renault Eurocup είναι ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα μονοθέσιων στον κόσμο με τη συμμετοχή σπουδαίων εκκολαπτόμενων ταλέντων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τον Τζιωρτζή χορηγούν φέτος η Holiday Tours, τα λιπαντικά Eneos Motor Oil της εταιρείας Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks Ltd και το A.Tziortzis Car Services Ltd ενώ τον υποστηρίζουν η smmcyprus.com, η Daytona Raceway, το Πανεπιστήμιο Frederick, και το Sana Hiltonia.