Εκτός Dakar 2024 ο Matthias Walkner

Ο Matthias Walkner της Red Bull KTM αναρρώνει μετά από χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση ενός τραυματισμού στο αριστερό του πόδι, τον οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια της προπόνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ζημιά είναι τέτοια που ο Αυστριακός δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Ράλι Dakar τον Ιανουάριο. Ο ομόσταυλός του KevinBenavides τραυματίστηκε επίσης στο αριστερό του πόδι κατά την προπόνηση πρόσφατα, όμως ο Αργεντίνος αναμένεται να επιστρέψει εγκαίρως για το Dakar.

Κατά την διάρκεια της προπόνησης με την ομάδα στις 5 Δεκεμβρίου, ο Matthias Walkner έπεσε από την KTM 450 RALLY με αποτέλεσμα να σπάσει την κνήμη, την περόνη και την άρθρωση του αστραγάλου. Στο νοσοκομείο Palm Springs, ο Walkner υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για να  επιδιορθωθεί η ζημιά. Ο πρωταθλητής του Dakar το 2018 θα χρειαστεί ακόμα μια χειρουργική επέμβαση σε σύντομο χρονικό διάστημα, την οποία ελπίζει να πραγματοποιήσει στην χώρα του την Αυστρία.

Ο Andreas Hölzl, διευθυντής της ομάδας είπε, «ήταν πολύ δύσκολες μέρες για την ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προπονήσεις για το Dakar πήγαιναν εξαιρετικά καλά, με όλους τους αναβάτες να δουλεύουν πολύ σκληρά. Ο Kevin υπέστη ζημιά στο πόδι αλλά ευτυχώς δεν ήταν πολύ άσχημα. Ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει σχεδόν σε πλήρη φυσική κατάσταση μέχρι την εκκίνηση του Dakar. Ο Matthias είχε μια άσχημη πτώση και ένα σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο οποίος επέφερε αρκετά κατάγματα. Η χειρουργική επέμβαση πήγε πολύ καλά και έχουν προσαρτήσει ένα σταθεροποιητή στο αριστερό του πόδι για να βοηθήσουν την ανάρρωση. Αλλά θα χρειαστεί ακόμα μια χειρουργική επέμβαση μόλις μειωθεί το πρήξιμο στο πόδι. Προφανώς αυτά τα δυο περιστατικά ήταν τεράστιο πλήγμα για την ομάδα, αλλά θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά και να κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί για το Dakar. Όλη η ομάδα εύχεται τόσο στον Matthias όσο και στον Kevin γρήγορη και πλήρη ανάρρωση».Με τον Walkner και τον Benavides τραυματίες, πλέον τα ηνία της ομάδας παίρνει ο Toby Price.