Ξεκίνημα στο ERC 2021 με το Azores Rallye

Η νέα χρονιά στο ERC (European Rally Championship) θα ξεκινήσει με το 55ο Azores Rallye από τις 6 έως τις 8 Μαΐου μετά από αλλαγές στο ημερολόγιο του 2021 ως απόκριση στην πανδημία COVID-19.

Ο promoter του ERC Eurosport Events συνεργάστηκε στενά με την FIA, τον παγκόσμιο φορέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τους διοργανωτές τριών γύρων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που επηρεάζονται από τις αλλαγές για την προετοιμασία ενός προσαρμοσμένου ημερολογίου, το οποίο έχει εγκριθεί από το FIA World Motor Sport Council.

 

Το προγραμματισμένο πρόγραμμα σε ERC Junior, Abarth Rally Cup και Clio Cup από την Toksport WRT έχουν τροποποιηθεί αναλόγως, αλλά ο αριθμός των αγώνων που μετράνε για κάθε πρωτάθλημα είναι αμετάβλητος.

Αναθεωρημένο ημερολόγιο 2021

Round 1: 55th Azores Rallye (Gravel), May 6-8, 2021 C

Round 2: 77th Rally Poland (Gravel), June 18-20, 2021 J, A, C

Round 3: Rally Liepāja (Latvia, gravel), July 1-3, 2021 J, A

Round 4: Rally di Roma Capitale (Italy, asphalt), July 23-25, 2021 J, A, C

Round 5: 50th Barum Czech Rally Zlín (Asphalt), August 27-29, 2021 J, A, C

Round 6: Rally Serras de Fafe e Felgueiras (Portugal, gravel), September 24-26, 2021

Round 7: Rally Hungary (Asphalt), October 22-24, 2021 J, A, C

Round 8: Rally Islas Canarias (Asphalt), November 18-20, 2021 J, A

J = ERC Junior/ERC3 Junior round; Abarth Rally Cup round; Clio Trophy by Toksport WRT round

Jean-Baptiste Ley, ERC Co-ordinator, Eurosport Events: «Ότι ήταν δυνατό να γίνει έγινε για να διατηρηθεί το αρχικό πρόγραμμα και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των αλλαγών ημερομηνιών. Όμως, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι η ανάγκη προστασίας της υγείας και της ασφάλειας όλων, από την εξέλιξη της πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές προσπαθώντας να σχεδιάσουν τους αγώνες εν μέσω εθνικών ‘Lock Down’, καθυστερεί η έναρξη της σεζόν και η διοργάνωση ορισμένων αγώνων αργότερα μέσα στη χρονιά είναι η μόνη μας επιλογή.

Παρά τη σημαντική προσπάθεια, η διατήρηση του προγράμματος με το back-to-back για το Rally Serras de Fafe e Felgueiras και το 55ο Azores Rallye, δυστυχώς δεν είναι δυνατό τη φετινή χρονιά, αν και η διαθέσιμη υλικοτεχνική υποστήριξη για ομάδες που αγωνίζονται στο Ράλι των Αζορών παραμένει στη θέση της και το Azores Rallye είναι ένας πολύ άξιος οικοδεσπότης για το εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς. Αναλαμβάνοντας την αρχική ημερομηνία του Rally Islas Canarias, ελπίζουμε να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση στους οδηγούς, τις ομάδες και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Η ημερομηνία ήταν επίσης κενή θέση για τα πορτογαλικά ASN, FPAK, και τα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματά της. Για το Rally Serras de Fafe e Felgueiras, είναι μια περίπτωση καλών πραγμάτων σε όσους περιμένουν.

Οι διοργανωτές του Rally Islas Canarias έδωσαν ένα φανταστικό φινάλε της χρονιάς τον περασμένο Νοέμβριο, παρ΄όλους τους περιορισμούς που επέφερε ο COVID-19 και έχουμε κάθε πίστη σε αυτούς να προσφέρουν μια ακόμη καλύτερη αρχή για το 2021».