ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018: Τρία Κυπριακά πληρώματα στον αγώνα των Θεών

Παράδοση ξεκίνησε να γίνεται η συμμετοχή Κυπριακών πληρωμάτων το Ράλλυ Ακρόπολις και η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Τρία Κυπριακά πληρώματα δοκίμασαν την τύχη τους στο σκληροτράχηλο αγώνα, με τα δυο εξ αυτών να καταφέρνουν να τερματίσουν έναν από τους πιο απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και όχι μόνο.

Ο Σίμος Γαλαταριώτης μετά από πολλά χρόνια αποφάσισε να ξανατρέξει σε διεθνή αγώνα στο εξωτερικό και η παρουσία του θεωρείται επιτυχημένη αφού, κατάφερε να συνδυάσει θέαμα και ουσία τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα.

Το πλήρωμα της Petrolina Racing Team και πρωταθλητές Κύπρου Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου ξεκίνησαν με το Skoda Fabia R5 το Ακρόπολις χωρίς μεγάλες προσδοκίες καθώς ήταν άγνωστες για αυτούς οι ειδικές διαδρομές ενω παράλληλα στον πρώτο τους αγώνα στο εξωτερικό έτρεχαν πιο έμπειροι και πιο γρήγοροι οδηγοί. Την πρώτη μέρα έκαναν πολύ καλή αρχή σημειώνοντας τον τέταρτο χρόνο στην υπερειδική διαδρομή στο Μαρκόπουλο, όμως στην επόμενη ειδική, στη Θήβα, έχασαν χρόνο καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν τη σκόνη από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα. Ολοκλήρωσαν τη μέρα στη 10η θέση γενικής και έτσι το Σάββατο αναγκάστηκαν να ξεκινούν πρώτοι σκουπίζοντας το δρόμο.

Αυτό τους υποχρέωσε να χάσουν κι άλλο χρόνο, όμως έχοντας σταθερό ρυθμό και πολύ καλή τακτική κατάφεραν να ανέβουν τέταρτοι γενικής εκμεταλλευόμενοι και τις εγκαταλείψεις των προπορευόμενων οδηγών.

Την Κυριακή κινήθηκαν γρήγορα και προσεκτικά προσφέροντας παράλληλα θέαμα στους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στις ειδικές διαδρομές. Αν και έχασαν την τέταρτη θέση από τον Brynildsen, εντούτοις και η πέμπτη θέση που τερμάτισαν εξακολουθεί να είναι μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι έτρεχαν όπως προαναφέραμε για πρώτη φορά στο Ακρόπολις.

 

Ακόμα ένα Ακρόπολις έβαλε στην πλάτη του ο Πέτρος Παντελή. Αυτό ήταν το τέταρτο συνολικά και το δεύτερο με  συνοδηγό τον Κύπρο Χριστοδούλου. Μετά από ένα δύσκολο τριήμερο κατάφεραν να φέρουν το Mitsubishi Lancer EVO10 στον τερματισμό παρά τις πολλές δυσκολίες που είχαν. Το πλήρωμα έτρεξε στην κατηγορία ERC2 και κατά τη διάρκεια του αγώνα ανέβηκε μέχρι και τη 12η θέση γενικής. Αντιμετώπισε πρόβλημα με την αντλία καυσίμου το οποίο την τελευταία μέρα τους ανάγκασε να χάσουν πολύ χρόνο και θέσεις στη γενική κατάταξη. Παρόλα αυτά κατάφεραν να ανεβάσουν το αυτοκίνητο στη ράμπα του τερματισμού στη 16η θέση γενικής, ενώ παράλληλα ήταν τέταρτοι στην κατηγορία ERC2.

Το τρίτο Κυπριακό πλήρωμα και δεύτερο της Petrolina Racing Team, οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Αντώνης Χρυσοστόμου, έτρεξαν με  Citroen DS3 R5. Αυτό ήταν το δεύτερο Ακρόπολις για τον Τσουλόφτα και έδειχνε εξοικειωμένος στις ειδικές διαδρομές του αγώνα. Την Παρασκευή στην ειδική Θήβα αντιμετώπισαν πρόβλημα με το μοχλό ταχυτήτων το οποίο διορθώθηκε στην ανασυγκρότηση. Το Σάββατο κινήθηκαν καλύτερα καταφέρνοντας μάλιστα να σημειώσουν το δεύτερο χρόνο στην έκτη ειδική και να είναι στη μάχη της τέταρτη θέσης. Για ακόμα μια φορά όμως προδόθηκαν από μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να αποχωρίσουν και η προσπάθεια τους να μείνει ημιτελής.

Πλέον και τα τρία πληρώματα ξεκίνησαν ετοιμασίες για τον δικό μας διεθνή αγώνα, το Cyprus Rally, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 μέχρι τις 17 Ιουνίου, όπου οι στόχοι και οι προσδοκίες αναμένεται να είναι ψηλότερες αφού θα τρέξουν σε ειδικές όπου όλοι έχουν αρκετή γνώση και εμπειρία.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Κούλλης Κυριάκου