ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 – Μέρα 2η: Ο Magalhaes πέρασε επικεφαλής – Τέταρτος ο Σίμος Γαλαταριώτης

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη της δεύτερης μέρας στο Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς ο αγώνας έδειξε το σκληρό του πρόσωπο στους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι αποχωρίσεις των Lukyanuk, Brynildsen και Nordren έδωσαν την ευκαιρία στον Magalhaes να τεθεί επικεφαλής και να έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος σε περίπτωση που κερδίσει τον αγώνα. Ο Πορτογάλος κέρδισε τρείς από τις έξι ειδικές που περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα και αύριο θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα πέραν του ενός λεπτού από τον δεύτερο Norbert.

Ο Ούγγρος από τη δεύτερη θέση, δεν απειλεί και δεν απειλείτε. Κέρδισε την 7ηειδική διαδρομή περνώντας τον Grzyb Grzegorz, ο οποίος πέρασε μέσα από πέτρες σπάζοντας τον μπροστά αριστερό τροχό κάτι που του στοίχησε σε χρόνο και θέσεις. Τρίτος ανέβηκε ο Ptaszek Hubert, ο οποίος όμως είναι 47 δευτερόλεπτα πίσω από τον Herzcing Norbert και δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα.

Το πλήρωμα της Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου έκανε άλμα 6 θέσεων σήμερα και από δέκατο που ξεκίνησε τη μέρα την ολοκλήρωσε στην 4η θέση. Ξεκινούσε πρώτο στις ειδικές και αυτό τους δυσκόλεψε πολύ στο να βρουν κράτημα κυρίως στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές, καθώς σκούπιζαν το δρόμο. Στην επανάληψη ήταν σαφώς βελτιωμένοι σημειώνοντας τον πέμπτο χρόνο στην 7η ειδική και τον 4o στην 8η.

Πέμπτος βρίσκεται ο Brynildsen, ο οποίος ήταν από τους άτυχους τη σημερινή μέρα. Ο ταχύτατος Νορβηγός είχε τρία σκασμένα ελαστικά τα οποία τον έθεσαν εκτός διεκδίκησης της νίκης. Έκτος είναι ο Grzyb Grzegorz, έβδομος ο Jourdan Serderidis και όγδοος ο Paulo Nobre.

Οι Παντελή-Χριστοδούλου επίσης ανέβηκαν θέσεις στη γενική κατάταξη σήμερα. Ξεκίνησαν τη μέρα από την 20η θέση και μέχρι στιγμής είναι στη 13η. Αντιμετώπισαν και αυτοί προβλήματα με το κράτημα του αυτοκινήτου στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές, ενώ είχαν επίσης πρόβλημα με την αντλία καυσίμου. Παρόλα αυτά κατάφεραν να ανέβουν μια θέση στην κατηγορία ERC2 και από πέμπτοι να φιγουράρουν τέταρτοι, 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sergei Remenik.

Άτυχο φάνηκε το πλήρωμα της Petrolina Racing Team Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου. Ξεκίνησαν τη δεύτερη μέρα από την πέμπτη θέση, όμως κατά τη διάρκεια του πρώτου περάσματος από τις ειδικές έχασαν αρκετό χρόνο ο οποίος τους έριξε έκτους πίσω από τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου. Στην 6η ειδική σημείωσαν το δεύτερο χρόνο, ο οποίος τους ανέβασε ξανά πέμπτους όμως στην αμέσως επόμενη ειδική τέθηκαν εκτός αγώνα καθώς αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα.

Εκτός αγώνα τέθηκε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Alexey Lukyanuk, όπως επίσης και ο Nordgern Juuso.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές μήκους 81 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

results