ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018: Θριαμβευτής ο Bruno Magalhaes – Πέμπτος ο Γαλαταριώτης

Στο δύσκολο και απαιτητικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ο Bruno Magalhaes κατάφερε να φύγει αλώβητος από τα Ελληνικά βουνά και να κατακτήσει πανάξια τη νίκη. Τη σημερινή τελευταία μέρα τα πλείστα πληρώματα κινήθηκαν εκ του ασφαλούς, αποφεύγοντας λάθη τα οποία ίσως τους στοίχιζαν θέσεις στη γενική κατάταξη.

Όπως προαναφέραμε ο Bruno Magalhaes κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα και με αυτό το αποτέλεσμα επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Ο Norbert Herzcing τερμάτισε δεύτερος έχοντας, σταθερή απόδοση σε όλο τον αγώνα. Την τελευταία μέρα δεν ρίσκαρε σε κανένα σημείο αφού δεν απειλούσε και δεν απειλείτο και επιβραβεύτηκε με το καλύτερο του αποτέλεσμα μέχρι στιγμής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Την τρίτη θέση στο βάθρο συμπλήρωσε ο Hubert Ptaszek. Για τον Πολωνό αυτό ήταν το πρώτο του Ακρόπολις και είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιημένος με αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτός που δεν άφησε το γκάζι πουθενά την τελευταία μέρα ήταν ο Eyvind Brynildsen και το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει μια θέση στη γενική κατάταξη και να τερματίσει πέμπτος.

Ο πρώτος αγώνας εξωτερικού για το πλήρωμα της Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη-Ιωάννου τους βρήκε να τερματίζουν στην πέμπτη θέση. Οδηγώντας έξυπνα την τελευταία μέρα, δεν ρίσκαραν για κάτι περισσότερο και αν και έχασαν την τέταρτη θέση από τον Brynildsen, εντούτοις και η πέμπτη θέση θεωρείται επιτυχία σε ένα δύσκολο αγώνα όπως είναι το Ακρόπολις. Την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσαν οι Grzyb Grzegorz, Jourdan Serderidis και Orhan Avcioğlu.

Την κατηγορία ERC2 κατάφεραν να ολοκληρώσουν τέσσερα αυτοκίνητα όπου μεταξύ αυτών είναι και το πλήρωμα των Παντελή-Χριστοδούλου.

Νικητής αναδείχθηκε ο Tibor junior Érdi, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Sergei Remennik και την τριάδα συμπλήρωσε ο Zelindo Melegari. Οι Παντελή-Χριστοδούλου ταλαιπωρήθηκαν και σήμερα από μηχανικά προβλήματα, καθώς στην προτελευταία ειδική προδόθηκαν από τα πισινά φρένα και στην τελευταία υπερθερμάνθηκε και ο κινητήρας.

Αυτή η εξέλιξη τους ανάγκασε να σταματήσουν στην ειδική και να χάσουν θέσεις στη γενική κατάταξη. Από τη 12η που ήταν χθες ολοκλήρωσαν στη 16η.

Ο Ινδός Amittrajit Ghosh στον πρώτο του αγώνα στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία ERC3. Δεύτερη ολοκλήρωσε η Emma Falcon, η οποία ήταν νικήτρια και στην κατηγορία ERC Ladies και την τριάδα συμπλήρωσε ο Artur Muradian.

Ο επόμενος αγώνας είναι το Cyprus Rallyτο οποίο θα διεξαχθεί σε δυο βδομάδες. Οι πλήστοι από τους συμμετέχοντες στο Ακρόπολις θα τρέξουν και στην Κύπρο και σε συνδυασμό με τους δικούς μας έμπειρους και ταχύτατους οδηγούς αναμένεται να παρακολουθήσουμε αρκετό θέαμα στις ειδικές διαδρομές.

results

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Κούλλης Κυριάκου