ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018: Επίδειξη δύναμης από τον Lukyanuk-Ο Τσουλόφτας πέμπτος γενικής

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Ράλλυ Ακρόπολις, με τον Alexey Lukyanuk να δίνει πραγματικό ρεσιτάλ στην ειδική διαδρομή Θήβα, η οποία ήταν η δεύτερη της μέρας.

Όλα ξεκίνησαν με την πανηγυρική εκκίνηση στην Ακρόπολη και ακολούθως τα πληρώματα κατευθύνθηκαν για την πρώτη ειδική η οποία ήταν στον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο. Εκεί το ξεκίνημα του Lukyanuk δεν ήταν ιδανικό αφού ένα σκασμένο ελαστικό του στοίχισε 10 δευτερόλεπτα. Στην επόμενη ειδική στη Θήβα, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη σε μήκος στον αγώνα, έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ αφού κινήθηκε με τέρμα το γκάζι διαλύοντας κυριολεκτικά τον ανταγωνισμό.

Σημειώνοντας ένα φανταστικό χρόνο, υπερκάλυψε τα χαμένα δευτερόλεπτα της πρώτης ειδικής, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη μέρα στην κορυφή με 33 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Brynildsen. Ο Νορβηγός ήταν αρκετά καλός στη Θήβα, όπου τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Lukyanukμε διαφορά 44.5 δευτερόλεπτα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Nordgren Juuso, ο οποίος έδειξε ότι έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει. Η διαφορά του από τη δεύτερη θέση είναι στα 4.9 δευτερόλεπτα και αύριο αναμένονται μάχες στις ειδικές.

Ο Bruno Magalhaes είναι τέταρτος με διαφορά 2.1 δευτερόλεπτα, όμως το βλέμμα του θα είναι και πίσω του καθώς πέμπτο είναι το πλήρωμα της Petrolina Racing Team Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου με διαφορά μόλις 1.5 δευτερόλεπτο. Το πλήρωμα ταλαιπωρήθηκε καθώς είχε πρόβλημα με το μοχλό ταχυτήτων από το 10oχιλιόμετρο στη Θήβα. Παρόλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω και αύριο έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανεβούν θέσεις στη γενική κατάταξη, καθώς η διαφορά τους από την τρίτη θέση είναι στα 4 δευτερόλεπτα.

Πίσω τους ακολουθούν  οι Yuriy Protasov, Herczig Norbert και Grzyb Gregorz, οι οποίοι είναι στις θέσεις 6,7 και 8 αντίστοιχα.

Το δεύτερο πλήρωμα της Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου είναι στη δέκατη θέση. Ξεκίνησαν αρκετά καλά τον αγώνα σημειώνοντας τον τέταρτο χρόνο στον ιππόδρομο, όμως στη Θήβα εκτός από τη ζέστη είχαν να αντιμετωπίσουν και τη σκόνη του προπορευόμενου αυτοκινήτου η οποία τους ανάγκασε να χάσουν χρόνο.

Το τρίτο Κυπριακό πλήρωμα με οδηγό τον Πέτρο Παντελή και συνοδηγό τον Κύπρο Χριστοδούλου είναι στην 20ηθέση γενικής και δίνει τη μάχη στην κατηγορία ERC2 όπου μέχρι στιγμής είναι στην πέμπτη θέση. Στη Θήβα αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φρένα το οποίο αναμφίβολα τους στέρησε θέσεις στη γενική κατάταξη.

Ο αγώνας είναι μεγάλος και ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί. Συνεχίζεται αύριο με τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 123 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

results