Δύο Ιταλίδες με γερμανικό όνομα από την Alfa Romeo

Ειδικές εκδόσεις Nurburgring Edition για τη Giulia και τη Stelvio θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης η ιταλική μάρκα.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Giulia και της Stelvio στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ «γιορτάζονται» από την Alfa Romeo με εκδόσεις που θα πάρουν το όνομα της διάσημης γερμανικής πίστας.

Έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη σπορ οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις ενώ το μοναδικό γκρι χρώμα τους (Circuito Grey) συνδυάζεται τέλεια με τις κάρμπον λεπτομέρειες στη μάσκα και τους καθρέπτες.

Στο εσωτερικό βλέπουμε καθίσματα τύπου μπάκετ με την υπογραφή της κορυφαίας Sparco, όμως δεν λείπουν και οι πολυτελείς λεπτομέρειες με δερμάτινες/αλκανταρα επενδύσεις και ηχοσύστημα από την Harman Kardon.

Ο κινητήρας, τόσο στη Stelvio όσο και τη Giulia, είναι ο γνωστός V6 των 2.9 λίτρων με τα δύο τούρμπο και τα 510 άλογα που χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις στα δύο μοντέλα.

Η ροπή στρέψης ανέρχεται στα 600 Nm, με το SUV να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 (!) δευτερόλεπτα και το σεντάν στα 3,9”.

Αντίστοιχα, η τελική ταχύτητα διαμορφώνεται στα 283 χλμ./ώρα για την πρώτη περίπτωση και στα 307 χλμ./ώρα για τη δεύτερη. Δυστυχώς, η παραγωγή της Stelvio και Giulia Nurburgring Edition θα περιοριστεί στις μόλις 108 μονάδες ανά μοντέλο.

Πηγή:gazzetta,gr