Δυναμικό ξεκίνημα για την Citroën Racing στο Rallye Monte-Carlo

Η Citroën Racing, συνεργάτιδα με την Team DG Sport Compétition, ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα του 2024 με τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στο Rallye Monte-Carlo, επιστρέφοντας φέτος στο Gap. Τα επίσημα πληρώματα της Citroën Racing Yohan Rossel – Arnaud Dunand και Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov, με αριθμούς 20 και 21 στα C3 Rally2, ξεκίνησαν το 92ο Rallye Monte-Carlo στο Μονακό στις 24 Ιανουαρίου και πάλεψαν για τη νίκη από ειδική σε ειδική μέχρι την PowerStage στο Col de Turini.

 https://www.media.stellantis.com/em-en/citroen-racing/press/the-c3rally2family-kicks-off-the-2024-season-in-style-at-rallye-monte-carlo?campaign_id=65b76b6aaaf99&mail_id=65b76bcf629b3&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=the-c3rally2family-kicks-off-the-2024-season-in-style-at-rallye-monte-carlo

Ο αγώνας είχε ρεκόρ προσέλευσης θεατών, οι οποίοι επευφημούσαν από τις άκρες των δρόμων των ειδικών Alpes de Haute-Provence και Hautes-Alpes, καθώς τα πληρώματα παρουσίαζαν τις επιδόσεις και την αξιοπιστία του C3 Rally2. Τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος στην έκδοση του 2023, οι Rossel και Gryazin δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν τα κατορθώματά στην άκρως ανταγωνιστική WRC2, η καλωσόρισε φέτος έναν νέο κατασκευαστή. Οι επίσημοι οδηγοί της Citroën Racing διατήρησαν το σασπένς ψηλά σε όλη τη διάρκεια του ράλι, παλεύοντας στην πρώτη τριάδα, διεκδικώντας με τη σειρά τους κορυφαίου χρόνους και θέσεις στη γενική κατάταξη.

Η τεχνογνωσία των ομάδων Citroën Racing και DG Sport Compétition τους επέτρεψε να αξιοποιήσουν το καλύτερο από το C3 Rally2 τους στις θρυλικές αλλά δύσκολες ειδικές διαδρομές του Rallye Monte Carlo, όπως την Bayons / Bréziers, με το διάσημο πέρασμα από την Tourniquets και τα πυροτεχνήματα της, και την Esparron / Oze, η οποία ήταν σε ηπιότερες από τις συνηθισμένες καιρικές συνθήκες.

Τα σχεδόν τέλεια περάσματα τους μέσα από το χώμα στις στροφές, τα μερικώς λασπωμένα τμήματα και το περιστασιακό κομμάτι παγετού τους επέτρεψε να ορίσουν επτά χρόνους κορυφής, έξι για τον Rossel και έναν για τον Gryazin.Η μεγάλη επίθεση εναντίον του Skoda του Pepe Lopez για τη νίκη, κράτησε μέχρι το την τελευταία ειδική, την Col de Turini, δίνοντας έναν υπέροχο αγώνα! Τα πληρώματα της Citroën Racing είχαν κίνητρο, σθένος, εμπειρία, προσοχή και γνώση των κινδύνων, για να στην κορυφαία τριάδα.

Την τελευταία μέρα του Rallye Monte-Carlo οι Rossel και Dunand έκαναν μια λαμπρή επιστροφή και σημείωσαν τους τρεις καλύτερους χρόνους της ημέρας, έχοντας ξεκινήσει το πρωί 15 δευτερόλεπτα πίσω από τους Gryazin και Aleksandrov. Μόλις εννέα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον πρωτοπόρο που ξεκίνησε την Power Stage, ο Rossel και ο Dunand έκαναν μια τέλεια ειδική διαδρομή. Συνέχισαν και κέρδισαν το Rallye Monte-Carlo με διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων έναντι του δεύτερου αυτοκινήτου. Οι Gryazin και Aleksandrov, που έδειξαν τις ικανότητές τους σε όλο το ράλι, τερμάτισαν τρίτοι και πλέον περιμένουμε μια συναρπαστική σεζόν στην WRC2.

Ο Επίσημος οδηγός της Citroën Racing και νικητής του Rallye Monte-Carlo στην WRC2 Yohan Rossel είπε: «Η κατάκτηση του Rallye Monte-Carlo με αυτόν τον τρόπο είναι ένα απίστευτο ξεκίνημα για τη σεζόν του 2024, αφού ήρθε στην κορυφή της Col de Turini στην τελευταία ειδική διαδρομή και είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά σε όλη τη δι΄ρκεια του αγώνα. Είχαμε δουλέψει σκληρά στο ράλι, ήμασταν έτοιμοι και αυτές οι προσπάθειες απέδωσαν! Στη μάχη για τη νίκη, δεν τα παρατήσαμε ποτέ και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Χαιρετίζω την απόδοση και την αποφασιστικότητα των ομόσταβλών μας Nikolay και Konstantin, που ηγήθηκαν σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς δίνουμε κίνητρα και προκλήσεις ο ένας τον άλλον φέτος.»