Δοκιμαστικός Αγώνας 4Χ4 Εις Μνήμη Λάμπρου Ονουφρίου

Διοργανώθηκε την Κυριακή 9 Απριλίου από τον Κυπριακό Όμιλο φίλων Αυτοκινήτου ΚΟΦΑ στην περιοχή Παρεκλησιάς στην Λεμεσό, ο δοκιμαστικός αγώνας 4×4 εις μνήμη του Λάμπρου Ονουφρίου

Παρά τον μικρό αριθμό συμμετοχών, ήταν ένα εξαιρετικός αγώνας ο οποίος μας κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρων από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Στον αγώνα είχαμε τον διαχωρισμό των διαγωνιζομένων σε δύο κατηγορίες, την K1 την οποία αποτελούσαν Exreeme τετρακίνητα και την K2 την οποία αποτελούσαν αγωνιστικά με πιο λίγες μετατροπές.

Επίσης οι πίστες ήταν δυο όπου στην πρώτη διαγωνίστηκε η κατηγορία K1 και στην άλλη η κατηγορία Κ2. Το κάθε αγωνιστικό είχε δύο χρονομετρημένα περάσματα με κώνους ποινής να έχουν γραμμένο πάνω τους  τον χρόνο ποινής που έφερε ο κάθε ένας και στο τέλος ο πιο γρήγορος σε χρόνο και ποινή μαζί θα ήταν ο νικητής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είχαμε πρώτα την διεξαγωγή της κατηγορίας K1 όπου επικράτησε ο Κύρος Αρτεμίου, ο οποίος έκανε ένα φανταστικό πρώτο χρονομετρημένο πέρασμα και έχοντας 60 δευτερόλεπτα ποινή, κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 3:11 ένα χρόνο τον οποίο δεν μπόρεσε να πλησιάσει κανείς. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Κλίτο Κυπριανού ο οποίος αν και είχε ένα άσχημο πρώτο πέρασμα κατάφερε στο δεύτερο να βελτιώσει τον χρόνο του σχεδόν κατά τρία λεπτά, κερδίζοντας μ
ε αυτό τον τρόπο την δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αργύρης Αντωνίου ο οποίος ήταν μόλις 6 δευτερόλεπτα πίσω από την δεύτερη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Θεοφύλακτος Φυλακτού, στην πέμπτη θέση ο Αλέξης Γρηγορίου και στην έκτη θέση ο Μάριος Θεοδώρου.

Μετά το τέλος της κατηγορίας K1 είχαμε διάλειμμα για να μετακινηθούν τα χρονόμετρα στην δεύτερη πίστα για την διεξαγωγή της Κ2 κατηγορίας. Κατά την διάρκεια του διαλείμματος ο ΚΟΦΑ τίμησε με πλακέτα την σύζυγο του αείμνηστου Λάμπρου Ονουφρίου και τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη του.

Στην συνέχεια είχαμε την διεξαγωγή και της Κ1 κατηγορίας, όπου εκεί είχαμε την επικράτηση του προέδρου του ΚΟΦΑ Σωτήρη Μυλόρδου, ο οποίος αν και έτρεχε με αυτοκίνητο με προδιαγραφές για αγώνες ταχύτητας, εντούτοις κατάφερε να έχει ένα εξαιρετικό δεύτερο πέρασμα γράφοντας ένα πραγματικά απλησίαστο χρόνο. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Μιχαλάκη Κωνσταντίνου και στην τρίτη τον Πανίκο Χρυσάνθου ο οποίος στάθηκε τυχερός στην ατυχία του, αφού βρέθηκε σε οριακό σημείο από το ανατρέψει το αγωνιστικό του. Τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει την πρωτη του χρονομετρημένη προσπάθεια κατακτώντας και την τρίτη θέση στην κατηγορία του.

Μέτα την λήξη του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές των τροπαίων στους πρωτεύσαντες των κατηγοριών.  Εν κατακλείδι ένα εξαιρετικός αγώνας ο οποίος αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς φίλους των αγώνων 4×4. Εξαιρετικές μπορούν να χαρακτηριστούν η επιλογή τοποθεσίας και η αρτιότατη διοργάνωση. Θερμά συγχαρητήρια στους πρωτεύσαντες αλλά και στον διοργανωτή ΚΟΦΑ.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: S&M PICS