Διήμερος Φιλικός Αγώνας Enduro 11-12 Μαΐου: Όλα έτοιμα!!

Το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Περιφέρειας Μοσφιλωτής διοργανώνει διήμερο φιλικό αγώνα Enduro υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Η πρώτη μέρα, που είναι και η δυσκολότερη, θα διεξαχθεί σε περιοχή πλησίον του Σταυροβουνίου σε μια χρονομετρημένη διαδρομή μήκους 5km η οποία θα διεξαχθεί τέσσερις φορές.

Πριν ξεκινήσει η δράση οι αναβάτες θα περάσουν από τεχνικό έλεγχο που αρχίζει στις 8:30 με την ώρα έναρξης της πρώτης χρονομετρημένης διαδρομής να είναι στις 10:30.

Αυτό που κάνει συναρπαστικό και συνάμα διαφορετικό τον αγώνα είναι τα σημεία Σ.Ε.Χ, όπου οι αναβάτες θα πρέπει να είναι ακριβώς στην ώρα τους την ώρα εκκίνησης αλλιώς θα υπάρχουν ποινές χρόνου, τόσο για προάφιξη όσο και για καθυστερημένη άφιξη στα Σ.Ε.Χ.

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η απλή διαδρομή, η οποία είναι μήκους 18km και οι αναβάτες θα διέλθουν τρείς φορές. Σε περίπτωση λάθους ο χρόνος τρέχει και η προσπάθεια θα γίνει δυσκολότερη σε περίπτωση χαμένων δευτερολέπτων ή ακόμα και λεπτών για να καλυφθούν.

Η διαδρομή αποτελείτε από μονοπάτι και χωματόδρομο, δεν είναι υψηλού βαθμού δυσκολίας και προσφέρετε για έμπειρους αλλά και αρχάριους αναβάτες.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας οι αναβάτες θα κατευθυνθούν το απόγευμα στην πλατεία του ποταμού Γυαλιά στο Δάλι όπου θα σταθμεύσουν τις μοτοσυκλέτες στο park ferme. Θα ακολουθήσει για το κοινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα απο την σχολή χορού EVA Dancing School, ενώ θα γίνει και επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων από έμπειρους αναβάτες οι οποίοι θα οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες τους διαμέσου τεχνητών εμποδίων, τα οποία θα συμπεριληφθούν και στην διαδρομή της Κυριακής.

Ο Δήμος Ιδαλίου στάθηκε και φέτος αρωγός και προσέφερε απλόχερα την πλατεία του ποταμού Γυαλιά για την διεξαγωγή του αγώνα, ενώ για καλύτερη θέαση των θεατών, οι οποίοι αναμένετε να είναι πολλοί, θα κλείσει την γέφυρα για τα αυτοκίνητα ούτως ώστε να μπορέσει το κοινό να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τη δράση, τόσο από τις δυο γέφυρες όσο και από τις όχθες του ποταμού.

Επίσης, στο χώρο θα υπάρχει φαγητό, ποτό και μουσική και μια οικογένεια θα μπορέσει να περάσει ευχάριστα τη μέρα της, παρακολουθώντας και ένα αγώνα που υπο διαφορετικές συνθήκες δύσκολα θα είχε την ευχέρεια να δει.

Στην διαδρομή της Κυριακής που θα ξεκινήσει στις 9:30 θα υπάρχουν τεχνητά εμπόδια καθιστώντας την τεχνική, ενώ σαφώς θα είναι μικρότερη από αυτή του Σαββάτου. Χώρος δράσης είναι η κοίτη του ποταμού Γυαλιά και με η ολοκλήρωση της θα σηματοδοτήσει και το τέλος του αγώνα, με τις απονομές στους νικητές να λαμβάνουν χώρα στην πλατεία του ποταμού Γυαλιά.