Διάψευση για το Δελτίο Τύπου που έκδωσε η εταιρεία του ΚΣΑ ημερ. 4.11.2022 για την Συνεδρία Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής στις 3.11.2022 για των υπό εξέταση / έλεγχο των κρατικών χορηγιών των «Ράλλυ Κύπρος»

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου διαψεύδει στην ολότητα τους ισχυρισμούς του κ. Αντώνη Μιχαηλίδη όπως αυτοί  διατυπώνονται τόσο στην γραπτή του θέση που κατάθεσε στην Συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων ημερ. 3.11.2022 καθώς και σε όσα αναφέρει στο Δελτίο Τύπου του ΚΣΑ ημρ. 4.11.2022 για γεγονότα που κατά δικό του προσωπικό ισχυρισμό  έλαβαν χώρα  στην εν λόγω Συνεδρία.

Ο κος Αντώνης Μιχαηλίδης στην εν λόγω Συνεδρία της Επιτροπής,  εντέχνως, μάταια δε,  προσπάθησε να μεταθέσει την συζήτηση σε θέματα που δεν ήταν προς συζήτηση και ούτε της αρμοδιότητας της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής.

Επί της ουσίας ο κος Μιχαηλίδης ανάλωσε τα ¾  της γραπτής ομιλίας του  σε θέματα που δεν αφορούν το εγγραφέν θέμα εξέτασης στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, και συγκεκριμένα όπως είναι η εγγραφή και η ιστορία της πορείας της εταιρείας ΚΣΑ από το 1934, γεγονός που έφεραν αντιδράσεις βουλευτών αλλά και εμάς και που ανάγκασαν στο τέλος τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ζαχαρία Κουλία να διευκρινίσει ότι αυτά που αναφέρει είναι θέματα και αρμοδιότητας του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και κάλεσε τους εκπρόσωπους  του ΚΟΑ που παρευρίσκοντο εκεί να αναλάβει την επίλυση τους ως η αρμόδια Αρχή.

Ενημερωτικά και επί της ουσίας στην εν λόγω Συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, έχουν κατατεθεί από τον ΚΣΑ, από τον Βουλευτή του ΕΛΑΜ  κ. Σωτήρη Ιωάννου και την Ομοσπονδία κάποια οικονομικά στοιχεία / δηλώσεις για εξέταση τόσο από την Επιτροπή Ελέγχου όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών και Γενικό Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, και μετατέθηκε σε νέα συνεδρία που θα ορισθεί αργότερα και όπου θα καλεστεί να είναι παρών και ο Υπουργός Οικονομικών .

Τέλος καταδικάζουμε τις προσωπικές ύβρεις που εκστόμισε ο κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, χάνοντας την ψυχραιμία του, αμέσως μετά το  πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής και στην παρουσία αρκετών Βουλευτών και άλλων.