Δεύτερος αγώνας πρωταθλήματος Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil: Νικητής και μόνος πρώτος ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο”

Την Κυριακή 6 Ιουνίου είχαμε την διεξαγωγη του δεύτερου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift Psaltis Auto Parts& ENEOS Motor Oil, με διοργανωτή το Power Drift Club υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Χώρος διεξαγωγής του δεύτερου αγώνα της χρονιάς η πίστα Achna Speedway και πιο συγκεκριμένα το γνωστό σε όλους “Parking”. Αν και ο χώρος διεξαγωγής του ήταν ο ίδιος με τον πρώτο αγώνα, εντούτοις οι κριτές κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι εντελώς διαφορετικό αλλά και εντυπωσιακό, με ένα σχεδιασμό ο οποίος έκοβε την ανάσα.

 

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε στις 9:00 με την ενημέρωση των οδηγών απο τους κριτές, για το τι ζητούσαν απο αυτούς στον αγώνα. Στη συνέχεια μπήκαμε στην διαδικασία των μονών περασμάτων προθέρμανσης, εκεί όπου οι οδηγοί υπέρβαλαν εαυτό σε μια προσπάθεια να δουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν πιέζοντας σχεδόν στο όριο.

Ακολούθησε ένα μικρό διάλειμμα για να βγουν τα ζευγάρια των διπλών μονομαχιών αλλά και μια νέα ενημέρωση απο τους κριτές του αγώνα για το τι θα ήθελαν να δουν.

Η διαδικασία των μονών περασμάτων άρχισε με την κατηγορία Semi Pro εκεί όπου ο Πλούταρχος Αντρέου πήρε την πρώτη θέση με μια βαθμολογία της τάξης των 76 βαθμών έχοντας και την πιο ψηλή ταχύτητα εισόδου η οποία ήταν στα 104 χιλιόμετρα. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Σίμος Τίκκης με 75 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 92 χιλιόμετρα και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου με 62 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 87 χιλιόμετρα.

Στην κατηγορία Pro ο Κυριάκος Μάριου “Τσόδας” ήταν πραγματικά εκπληκτικός αφού κατάφερε να φτιάξει το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε στον πρώτο αγώνα και του στοίχισε την απουσία του απο τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα. Μπήκε σαν σίφουνας γράφοντας τον δεύτερο γρηγορότερο χρόνο εισόδου στα 110 χιλιόμετρα και με μια βαθμολογία της τάξης των 90 βαθμών πήρε την πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Πάμπο Χαραλάμπους, ο οποίος για ακόμη ένα αγώνα έτρεξε με το γνωστό Ε30 εν αναμονή του νέου αγωνιστικού και κατάφερε να πάρει μια βαθμολογία της τάξης των 86,5 βαθμών έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 107 χιλιόμετρα. Την τριάδα συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος του κυπριακού πρωταθλήματος Drift Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” με μια βαθμολογία επίσης στους 86,5 βαθμούς αλλά λόγω του ότι η πρώτη του προσπάθεια ήταν μηδέν αρκέστηκε στην 3η θέση έχοντας την πιο ψηλή ταχύτητα εισόδου στα 115 χιλιόμετρα.

Στα διπλά περάσματα ξεκινώντας με την κατηγορία Semi Pro, ο Σίμος Τίκκης ήταν πραγματικά ασταμάτητος κερδίζοντας όποιο βρήκε στο διάβα του, φτάνοντας μέχρι τον τελικό εκεί που βρήκε απέναντι του τον ανεβασμένο Ευτύχιο Χριστοδούλου. Σε ένα τελικό ο οποίος δεν θύμιζε με τίποτα ότι ήταν της κατηγορίας Semi Pro, κατάφερε να επικρατήσει.

Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Πλούταρχος Αντρέου και Γιάννος Μιχαήλ, με τον πρώτο να επικρατεί και να ολοκληρώνει το βάθρο αφήνοντας τον Γιάννο Μιχαήλ στην τέταρτη θέση.

Στην κατηγορία Pro τα πράγματα ήταν πραγματικά απίστευτα, με όλους τους οδηγούς να δίνουν τα πάντα στην προσπάθεια να κυνηγήσουν την διάκριση. Δύο οδηγοί έκλεψαν την παράσταση και αυτοί ήταν οι Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” και Κυριάκος Μάριου “Τσόδα”. Είχαν και οι δύο σχεδόν τέλεια περάσματα καικατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό.

Σε ένα τελικό επιπέδου King Of Nations είδαμε εξαιρετικά περάσματα με τον “Τσόδα” να έχει μια άτυχη στιγμή, σε ένα απο τα μοναδικά του λάθη σε ολόκληρο τον αγώνα και να χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Τελικός νικητής ο Γιώργος Χριστοφόρου με τον Κυριάκο Μάριου να αρκείται στη δεύτερη θέση αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια.  Στον μικρό τελικό είχαμε ένα άλλο μεγάλο “twin” με του Πάμπο Χαραλάμπους και Δημητράκη “Τάκη” Χριστοφή “Τακαμούρα”. Ο Τακαμούρα εκμεταλεύτηκε την ατυχία του Πάμπου και επικράτησε σε ένα απο τα θεαματικότερα twin battles που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Σε δηλώσεις τους οι νικητές του αγώνα ανάφεραν

Γιώργος Χριστοφόρου, νικητής PRO:

“Τέλος του δεύτερου αγώνα για την σεζόν 2021 όπου μας βρίσκει στην πρώτη θέση! Ένας απίστευτα ωραίος αγώνας όπου όλοι οι συναθλητές μου ήταν σε φόρμα! Δώσαμε απίστευτες μάχες και θεωρώ ότι επάξια πήραμε τη νίκη! Σίγουρα δεν ήταν εύκολο το έργο καθώς στα βαθμολογημένα περάσματα όπου μπήκαμε δυνατά για να χτυπήσουμε το πρώτο βαθμολογημένο έβγαλα τις δύο ρόδες εκτός διαδρομής και μηδενίστηκα. Έτσι αναγκάστηκα στο δεύτερο πέρασμα να κινηθώ συντηρητικά και πήρα το τρίτο καλύτερο βαθμολογημένο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσω στα διπλά πρώτα το φίλο Τσελεπή μετά το Σέργιο στους τέσσερίς τον Πάμπο και στον τελικό τον Τσόδα. Μετά το τέλος του αγώνα έχουμε αυξήσει την διαφορά στο πρωτάθλημα και βρισκόμαστε 59 βαθμούς μπροστά από το δεύτερο. Σίγουρα ήταν ένα θετικό γεγονός για την ψυχολογία μας αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλον αυτόν τον κόσμο που μας υποστηρίζει που δείχνει ότι απολαμβάνει τα περάσματα μας και σίγουρα όλη την ομάδα που χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό. Ραντεβού στον τρίτο αγώνα στις 11 του Ιουλίου όπου θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί!!”

Σίμος Τίκκης, νικητής Semi Pro:

“Μετά από ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αδρεναλίνη καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση στο 2ο αγώνα του πρωταθλήματος!! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο και μηχανικό μου Στέφανο Αντωνίου για την χορήγηση του αυτοκινήτου του και την βοήθεια του, την οικογένεια και φίλους που με βοήθησαν και τους σπόνσορες μου, Panava Automotive Services LTD, A.S Performance & Conversions Garage, ΌΡΕΞΗ ψησταριά. Συγχαρητήρια επίσης στο σωματείο PDC Power Drift Club Cyprus για την εξαιρετική διοργάνωση του αγώνα!!”

Μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου αγώνα πρωταθλήματος στην κατηγορία Semi Pro έχουμε στην πρώτη θέση τον Σίμο Τίκκη με 250 βαθμούς, στην δεύτερη είναι ο Πλούταρχος Ανδρέου με 216 και στην τρίτη ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με 189.  Στην τέταρτη θέση είναι ο Γιάννος Μιχαήλ με 167, στην πέμπτη ο Χρίστος Χαραλάμπους με 128, στην έκτη ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου με 99 και στην 7η ο Δήμος Σαββίδης με 95.

Στην κατηγορία Pro στην πρώτη θέση είναι o Γιώργοw Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” με 258 βαθμούς, στη δεύτερη ο Πάμπος Νικολάου με 199 και την τριάδα συμπληρώνει ο Δημητράκης Χριστοφή “Takamura” με 176 βαθμούς.

Στην 4η θέση βρίσκετε ο Γιώργος Τσιελεπής με 152 βαθμούς, στην 5η ο Κυριάκος Μάριου “Τσόδας” με 150, στην 6η ο Σέργιος Γρηγορίου με 146, στην 7η ο Πόλις Κωνσταντίνου με 142, στην 8η ο Στέλιος Ζαχαρία με 127, στην 9η ο Άντρος Αντωνίου με 125 και την δεκάδα συμπληρώνει ο Αντρέας Νέστωρας ο οποίος ισοβαθμεί με τον Αντρέα Αντρέου “Wax” με 122 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου και πάλι στην πίστα Achna Speedway. Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου ΠρωταθλήματοςDrift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες:Μιχάλης Κοντογιώργης/Joshua Infanti