Βραβείο σχεδιασμού για το νέο Skoda Fabia στο θεσμό των Red Dot Awards

Χατ-τρικ για το Skoda Fabia για το best seller της μάρκας. Κατέκτησε το διάσημο πλέον βραβείο Red Dot για την εξαιρετική σχεδίαση του στο φετινό θεσμό, κάτι που επιτυγχάνει για τρίτη φορά ύστερα από το 2008 και το 2015. Μετά και τα αποτελέσματα της φετινής ψηφοφορίας, τα αυτοκίνητα της Skoda έχουν κερδίσει συνολικά 17 βραβεία στην κατηγορία σχεδίασης προϊόντων του διάσημου διαγωνισμού σχεδιασμού.

Όσον αφορά το νέο Fabia, το μοντέλο εντυπωσίασε τη διεθνή κριτική επιτροπή από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό, την ευρυχωρία και το ισορροπημένο πακέτο που προσφέρει.

Διαθέτοντας τον περισσότερο χώρο στην κατηγορία του, η τέταρτη γενιά Skoda Fabia κέρδισε βαθμούς για τις σπορ αναλογίες του. Σε αυτό συνέβαλαν στοιχεία όπως τα εμπρός φωτιστικά σώματα με τεχνολογία LED που αγκαλιάζουν τις γωνίες του αμαξώματος και επεκτείνονται και στη μάσκα. To ίδιο και για τα πίσω φώτα LED που διαθέτουν κρυστάλλινες δομές εμπνευσμένες από την τέχνη του γυαλιού της Βοημίας. Αξιοσημείωτο επίσης είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό, που ως φόρος τιμής στην χώρα προέλευσης του Fabia, εμφανίζεται στις μπροστινές πόρτες, με τις γραμμές του αμαξώματος να σχηματίζουν το χαρακτηριστικό τρίγωνο της τσεχικής σημαίας. Ο συμμετρικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων μαζί με την ανεξάρτητη κεντρική οθόνη και την οριζόντια διακοσμητική επένδυση τονίζουν το πλάτος του εσωτερικού και ενισχύουν τον άφθονο χώρο που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες.

Το Red Dot Award είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πιο διάσημους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Τα 48 μέλη της κριτικής επιτροπής προέρχονται από 23 χώρες και συμπεριλαμβάνουν καθηγητές, σχεδιαστές, δημοσιογράφους και άλλους που  αξιολογούν ανεξάρτητα κάθε συμμετοχή βάσει σειράς κριτηρίων. Μερικά από αυτά είναι η καινοτομία, η λειτουργικότητα, η εργονομία, η ανθεκτικότητα και η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Red Dot Gala στις 20 Ιουνίου 2022 στο Έσσεν της Γερμανίας.