Αρχιμανδρίτα Rallysprint 2019: Στην Πάφο το φετινό φινάλε

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου διεξάγετε ο τελευταίος αγώνας για το φετινό πρωτάθλημα ταχύτητας, το Αρχιμανδρίτα Rallysprint, με διοργανωτή το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ο χώρος διεξαγωγής του αγώνα είναι στο χωριό Αρχιμανδρίτα, σε μια διαδρομή όπου έγινε και ο αντίστοιχος περσινός αγώνας. Σημείο αναφοράς είναι η απουσία των φετινών πρωταγωνιστών για τον τίτλο, Ο Petrolina ENI Racing Team Χρίστος Δημοσθένους και o Πέτρος Πέτρου δεν τρέχουν καθώς ο τίτλος κρίθηκε μαθηματικά απο τον προηγούμενο αγώνα. Έτσι, ο Χρίστος Δημοσθένους είναι για τρίτη φορά πρωταθλητής στην καριέρα του, καθώς προηγήθηκαν οι τίτλοι το 2009 και 2015. Ακόμα μια μεγάλη απουσία είναι και αυτή του Πανίκου Πολυκάρπου ο οποίος με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί είναι ο φετινός πρωταθλητής στην κατηγορία RC2.

Archimantrita Entrance

Στον Κυριακάτικο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 21 οδηγοί οι οποίοι θα ψάξουν τη διάκριση άλλοι στη γενική και άλλοι στις κατηγορίες που θα αγωνιστούν. Μετρώντας μια νίκη φέτος και με τα σημεία προόδου να είναι εμφανές, ο Γιώργος Πολυκάρπου είναι εκ των φαβορί για νίκη στην Αρχιμανδρίτα. Η αποστολή του όμως δε θα είναι εύκολη καθώς έχει να αντιμετωπίσει έμπειρους και δυνατούς αντιπάλους. Οι Δημήτρης Πιερή, Pieri Junior, Ιάκωβος Πενταράς και Σταύρος Ζήνωνος είναι οδηγοί που αναμένετε να διεκδικήσουν τη νίκη επι ίσοις όροις, τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στην κατηγορία RCS2 όπου αγωνίζονται. Σε αυτή την κατηγορία το πρωτάθλημα κέρδισε από τον προηγούμενο αγώνα ο Πέτρος Πέτρου.

Χωρίς προγνωστικά είναι η δικήνητη κατηγορία, καθώς σε αυτήν τρέχουν οδηγοί που μπορούν εύκολα να κερδίσουν τον αγώνα.

Μεταξύ αυτών είναι ο φετινός πρωταθλητής των κατηγοριών RCS1 και 2WD S Θωμάς Θεοφάνους, ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Χρυσόστομος Παντελή, ο Μιχάλης Σοφοκλέους και οι Χρίστος Μαννούρης και Σκεύος Γερολέμου. Όσον αφορά τους δυο τελευταίους, ο Μαννούρης είναι αυτός που προηγείται στην κατηγορία 2WD με 25 βαθμούς διαφορά από τον Γερολέμου και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ο Γερολέμου είναι πρωταθλητής στην κατηγορία RC 4, καθώς προηγείται των LEO και Zoli, οι οποίοι δεν αγωνίζονται στον τελευταίο αγώνα.

Ο τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 9:30 με την αναγνωριστική διαδρομή και ακολούθως να συνεχιστεί με τη δοκιμαστική και τις δυο χρονομετρημένες διαδρομές. Αναμένετε να ολοκληρωθεί στις 15:00 με την τελετή βράβευσης στο χώρο του αγώνα.

Archimantrita Entrance