Αρχιμανδρίτα RallySprint 2019: Γιώργος Πολυκάρπου ο Εκλεκτός

Ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά για το πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, με την διεξαγωγή του Αρχιμανδρίτα RallySprint.

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν είχε σταθμό την Αρχιμανδρίτα στην Πάφο, με τους διοργανωτές να πρωτοπορούν, τοποθετώντας το “Service Park” στον τερματισμό της διαδρομής. Αν και τα χρονοδιαγράμματα του αγώνα όσο αφορά την ολοκλήρωση του τηρήθηκαν κατά γράμμα, η αργοπορία στην έναρξη αγώνα είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρή αναστάτωση ανάμεσα στους θεατές.

Σχεδιαστικά η διαδρομή παρέμεινε η ίδια με τον περσινό αγώνα, με τους διαγωνιζόμενους να αποφεύγουν τις παγίδες της, έχοντας τις περσινές εμπειρίες όπου τρία αγωνιστικά ανατράπηκαν.

Γιώργος Πολυκάρπου

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Πολυκάρπου κατάφερε να γράψει τον ταχύτερο χρόνο όλων στην δεύτερη του χρονομετρημένη προσπάθεια βελτιώνοντας τον χρόνο του πέραν του ενός δευτερολέπτου. Ο νεαρός έδειξε κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς ότι είναι ένα οδηγός ο οποίος θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια με πρωταγωνιστική ευελπιστούμε πορεία.

Δημήτρης Πιερή

Στη δεύτερη θέση, βρίσκουμε τον αειθαλή Δημήτρη Πιερή, ο οποίος απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι σαν το παλιό καλό κρασί καθώς με την τεράστια εμπειρία που κουβαλά γίνεται ακόμη καλύτερος. Ο Δημήτρης κατάφερε να γράψει τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο χρονομετρημένο πέρασμα, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του όσο και ο Γιώργος Πολυκάρπου, αρκούμενος στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Μάριος Παύλου

Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκουμε τα αδέλφια Μάριο και Κώστα Παύλου με το πανέμορφο Mitsubishi Lancer Evo7, όπου και οι δύο του ήταν εντυπωσιακότατοι από την αρχή μέχρι το τέλος.

Θωμάς Θεοφάνους

Στην δικήνητη κατηγορία, ταχύτερος οδηγός και πρώτος στην RCS1 για ακόμα μια φορά φέτος ήταν ο Θωμάς Θεοφάνους, ο οποίος κυριολεκτικά μας τρέλανε όλους με τις φετινές του παρουσίες. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Χρυσόστομος Παντελή και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Μιχάλης Σοφοκλέους. Στην κατηγορία RC4 πρώτευσε ο Σκεύος Γερολέμου και στην κατηγορία RC3 ο Ανδρέας Μαννούρης.

Με την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς, πρωταθλητής αναδείχτηκε και επίσημα ο Χρίστος Δημοσθένους, στην δεύτερη θέση είναι ο Πέτρος Πέτου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο νεαρός Γιώργος Πολυκάρπου.

Οι νικητές των κατηγοριών

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο και ελπίζουμε η νέα χρονιά να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή με νέους οδηγούς να κάνουν την παρουσία τους όπως έκανε και ο νεαρός Γιώργος Πολυκάρπου.

Μιχάλης Κοντογιώργης