Αποτελέσματα Παγκύπριου Διαγωνισμού Ζωγραφικής Toyota «Toyota Dream Car» 2021

Η εταιρεία Δικράν Ουζουνιάν & Σια Λτδ, επίσημος αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Toyota στην Κύπρο, διοργάνωσε για 11η συνεχή χρονιά τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας έως και 15 ετών με θέμα: «To αυτοκίνητο των ονείρων σας».

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Toyota Dream Car» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της Toyota Motor Corporation (TMC) τα τελευταία χρόνια. Για τον λόγο αυτόν, ο θεσμός επεκτάθηκε και συνεχίζει να πραγματοποιείται σε περισσότερες από 86 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Μέσα από τον διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car», η ΤΟΥΟΤΑ δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, διεκδικώντας την πρωτιά! Δυστυχώς λόγω της πανδημίας και του 2ου lockdown το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μικροί φίλοι της ΤΟΥΟΤΑ για τον φετινό διαγωνισμό ήταν σχετικά μειωμένο, αφού υποβλήθηκαν μόνο 435 σχέδια.

Οι νικητές του 2020 μαζί με τους νικητές του 2021 θα μπορούν να διεκδικήσουν μία διάκριση στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό, αφού τα περσινά νικητήρια σχέδια θα αποσταλούν φέτος μαζί με αυτά του 2021 στην Ιαπωνία για αξιολόγηση. (Λόγω του Covid-19,  η Toyota Motor Corporation (TMC) δεν ήταν σε θέση να διοργανώσει τον περσινό παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής, και έτσι οι χώρες διεξήγαγαν για το 2020 μόνο τους τοπικούς διαγωνισμούς.)

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον τα βραβεία του Παγκόσμιου Διαγωνισμού έχουν αλλάξει αφού φέτος αντί να πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο ταξίδι στην Ιαπωνία, οι 5 νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν:  $5000 o καθένας για να δαπανηθούν σε εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και $10000 θα απονεμηθούν στο σχολείο τους για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες, με την πρώτη κατηγορία να περιλαμβάνει σχέδια παιδιών μέχρι 8 ετών, τη δεύτερη με παιδιά από 8-11 ετών και τέλος την τρίτη κατηγορία με παιδιά από 12-15 ετών. Αρχικά οι διαγωνιζόμενοι απέστειλαν τις ζωγραφιές τους, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή, που αποτελείτο από άτομα που προέρχονται από τον χώρο της τέχνης. Ακολούθως, η κριτική επιτροπή επέλεξε τις τρεις καλύτερες ζωγραφιές από την κάθε κατηγορία.

Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατή η τέλεση της καθιερωμένης τελετής βράβευσης των νικητών λόγω των περιοριστικών μέτρων του Covid-19. Γι’ αυτό το λόγο, η ΤΟΥΟΤΑ προχώρησε σε μικρότερες βραβεύσεις, ανά κατηγορία.

Οι νικητές του φετινού Τοπικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Toyota Dream Car» είναι οι:

Κατηγορίας Α’ (8 ετών και κάτω)

1ο Βραβείο                  Πάρης Ανδρέου Χατζηπαύλου

2ο Βραβείο                  Μάριος Γιαννακού

3ο Βραβείο                  Κρίστης Καζαμία

 

Κατηγορίας Β’ (8-11 ετών)

 1ο Βραβείο                 Ναταλία Πίτρη

2ο Βραβείο                 Στυλιανή Αριστείδου

3ο Βραβείο                 Ecaterina Turbatu

 

Κατηγορίας Γ’ (12-15 ετών)

 1ο Βραβείο                 Βασίλης Ελευθερίου

2ο Βραβείο                 Αλέξιος Σφακιανάκης

3ο Βραβείο                 Σιμώνη Στεφάνου      

www.toyota.com.cy