Αποσύρεται ο Rosberg από την ενεργό δράση

Ο πρωταθλητής του 2016, Nico Rosberg, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, με την απόφασή του να έχει άμεση ισχύ.

Ο οδηγός της Mercedes ανακοίνωσε ο ίδιος την απόφασή του σήμερα, στο gala της FIA για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διοργανώνεται στη Βιέννη

Συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής δήλωσε: «Θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία για να ανακοινώσω πως αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου στην F1 αυτή τη στιγμή εδώ.

«Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, από όταν ξεκίνησα στα έξι μου χρόνια, είχα ένα πολύ ξεκάθαρο όνειρο και ήταν να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής της F1.

14802699291578

«Τώρα που το κατάφερα αυτό, έδωσα τα πάντα σε αυτό για 25 χρόνια αγώνων και με τη βοήθεια όλων γύρω μου, με τη βοήθεια των οπαδών και τη βοήθεια της ομάδας μου και της οικογένειάς μου και των φίλων μου, κατόρθωσα να το καταφέρω φέτος.

«Έτσι ήταν μια απίστευτη εμπειρία για μένα που θα τη θυμάμαι για πάντα. Ταυτόχρονα, ήταν επίσης πολύ πολύ δύσκολα, επειδή τα τελευταία δυο χρόνια το να χάνω από τον Lewis ήταν υπερβολικά δύσκολες στιγμές για εμένα, που μου έδωσαν κίνητρο με έναν τρόπο που δεν ήξερα πως ήταν δυνατόν να επιστρέψω και να καταφέρω το όνειρό μου».

Πηγή: totalracing.gr