Απονομές Πρωταθλημάτων 2017 Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Διοργανώθηκαν απο την ΚΟΑ (Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στην κρατική έκθεση οι απονομές των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων 2017 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, όπου εκεί είχαμε παράλληλα και τη διεξαγωγή του φετινού Boyz Stuff show.

Την τελετή των απονομών παρουσίασε για ακόμη μια φορά ο Γραμματέας της ΚΟΑ κύριος Χρίστος Πολυκάρπου. Με την έναρξη της εκδήλωσης έγινε μια σύντομη ομιλία απο τον τελών χρέη προέδρου (Μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου κυρίου Μάριου Πουλλίτα), κυρίου Ντίμη Κακογιάννη. Στην ομιλία του έκανε μια μικρή ανασκόπηση του 2017 αλλά και μέρος απο το έργο που επιτέλεσε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΑ.  Κλείνοντας ευχαρίστησε χορηγούς, μέλη διοικητικού συμβουλίου σωματεία αλλά και χορηγούς της εκδήλωσης για την όμορφη βραδιά.

Η διαδικασία των βραβεύσεων ξεκίνησε με την απονομή πλακετών σε άτομα τα οποία το 2017 διακρίθηκαν. Η αρχή έγινε με τον απερχόμενο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΑ κύριο Μάριο Πουλλίτα για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο. Στην συνέχεια βραβεύτηκε η Εθνική Κύπρου Drift, οι 10 οδηγούς που μας έκαναν όλους περήφανους στους δυο ευρωπαϊκούς και ένα παγκόσμιο αγώνα που έτρεξαν στην Ελλάδα.

Ακολούθως πλακέτες δόθηκαν για τα πληρώματα Ράλι Σίμο Γαλαταριώτη/Αντώνη Ιωάννου, Αλέξανδρο Τσουλλόφτα/Αντώνη Χρυσοστόμου και Πέτρο Παντελή/Κύπρο Χριστοδούλου για την εξαιρετική τους παρουσία στο ERC σε αγώνα του εξωτερικού. Η επόμενη πλακέτα ήταν για τον Roman Staricovic, ο οποίος αν και Ρώσσος στην καταγωγή ανέβασε στην ράμπα του τερματισμού, του σκληρότερου αγώνα στον κόσμο (Rally Dakar) την Κυπριακή σημαία αφού αγωνίζεται με Κυπριακή άδεια. Οι τελευταίες δύο πλακέτες πήγαν στα δύο μας μεγάλα ταλέντα που διαπρέπουν στο εξωτερικό, τον Ευτύχιο Έλληνα ο οποίος κατέκτησε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Porsche Carrera Gt Cup και τον Βλαδίμηρο Τζιωτρζή για την εξαιρετική του παρουσία στην Formula Renault 2.0 Eurocup.

Το διοικητικό συμβούλιο δεν ξέχασε ούτε τους χορηγούς, οι οποίοι στήριξαν τα πρωταθλήματα και αυτοί ήταν οι Psaltis Autoparts-Eneos Premium Motor oils, EKO και την εταιρεία STS Events για την προβολή που προσφέρει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μετά την τελετή των τιμητικών βραβεύσεων μπήκαμε στην ουσία της βραδιάς όπου ήταν η βράβευση των πρωτευσάντων σε όλους τους αγώνες που διοργανώνονται κάτω απο την ομπρέλα της ΚΟΑ (Ράλι, αγώνες ταχύτητας, ανάβαση, Driftκαι 4Χ4).

Μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές ράλι Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου, ο πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας Νικόλας Γεωργίου (ChipsJunior), ο πρωταθλητής αναβάσεων Δημήτρης Λάμπρου, ο πρωταθλητής πλαγιολίσθησης Δώρος Φραντζέσκου και ο πρωταθλητής 4×4 Σπύρος Δρουσιώτης.

Με το πέρας της τελετής βραβεύσεων ακολούθησε δεξίωση με εξαιρετικά εδέσματα απο την εταιρία Vienna αλλά και γευστικότατη πίτσα απο την Alfa Pizza (χορηγία του προέδρου του ΚΟΦΑ κυρίου Σωτήρη Μυλόρδου).

Κλείνοντας θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους βραβευθέντες και να ευχηθούμε και εις ανώτερα.