Αποκαλυπτήρια Renault R.S.17

Μια μια οι ομάδες της F1 άρχισαν να παρουσιάζουν τα μονοθέσια με τα οποία θα αγωνιστούν τη φετινή χρονιά. Η ομάδα της Renault παρουσίασε χθες στο Λονδίνο τη νέα R.S.17 η οποία με μια πρώτη ματιά κλέβει τις εντυπώσεις.

Πίσω από το πηδάλιο του νέου μονοθέσιου θα βρεθούν οι Τζόλιον Πάλμερ και Νίκο Χούλκενμπεργκ, ενώ ανακοινώθηκε και ο αναπληρωματικός/τρίτος οδηγός της ομάδας, ο Ρώσος Σεργκέι Σιρότκιν.

Το μονοθέσιο με τον κωδικό R.S.17 αποτελεί ένα τεράστιο βήμα εξέλιξης καθώς, πέρα από τις αλλαγές στο πλαίσιο, τη γεωμετρία, τις αναρτήσεις και τα αεροδυναμικά βοηθήματα που επιβάλλουν οι νέοι κανονισμοί, το αυτοκίνητο διαθέτει και μια εντελώς νέα κινητήρια μονάδα, την R.E.17.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, το νέο μονοθέσιο δεν έχει τίποτα κοινό με το παλιό και σχεδιάστηκε εξ’ αρχής σε λευκή κόλλα χαρτιού. Η εξέλιξη και η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τη Renault Sport Racing στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Enstone, της Αγγλίας και το Viry-Châtillon στη Γαλλία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κορυφαία στελέχη της Renault και φυσικά της Renault Sport και όλοι οι διοικητικοί και τεχνικοί της ομάδας.

Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος κατά την αποκάλυψη της R.S. 17 και το επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του: “Για το 2017 είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τη βελτίωση που όλοι θέλουμε. Η R.S.17 είναι το αποτέλεσμα πολλών ωρών εργασίας στις δύο μας εγκαταστάσεις και πραγματικά αποτελεί ένα μονοθέσιο για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα σε όλα τα επίπεδα και είμαστε πολύ περήφανοι που ο Nico και ο Sergey θα συμπληρώσουν με τον Jolyon την ομάδα για το 2017. Μαζί με τις BP, Castrol, MAPFRE και SMP Racing έχουμε δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα. Είμαστε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα στην F1 και τώρα θα πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας στην πίστα. Στόχος μας είναι να παίρνουμε βαθμούς σε κάθε αγώνα.”