Αντεπίθεση στην ηλεκτροκίνηση από τη Mercedes Benz

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμα αποτελεί βασική προτεραιότητα για το γερμανικό εργοστάσιο. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής άρχισαν να κάνουν την  παρουσία τους διαθέτοντας σωρεία τεχνολογικών και σχεδιαστικών καινοτομιών.

Η νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων στην premium και executive κατηγορία βασίζεται σε μια ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις σειρές μοντέλων. Το μεταξόνιο και τα άλλα εξαρτήματα του συστήματος, ειδικά οι μπαταρίες, είναι μεταβλητά χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό. Η φιλοσοφία του οχήματος βελτιστοποιείται έτσι ώστε να καλύπτει κάθε απαίτηση μιας οικογένειας μοντέλων με ηλεκτρική μπαταρία προσανατολισμένη στο μέλλον. Αυτή η αρχιτεκτονική του οχήματος καθιστά δυνατή την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz από σαλούν έως μεγάλα SUV.

Mercedes-Benz EQ testing

Το EQS θα επιτρέψει στους πελάτες να επωφεληθούν πλήρως από όλα τα πλεονεκτήματα μιας ηλεκτρικής πλατφόρμας σε σχέση με το χώρο και το σχεδιασμό. Με εμβέλεια έως και 700 km, το EQS πληροί τις απαιτήσεις για ένα premium σαλούν και από αυτή την άποψη. Ταυτόχρονα, η Mercedes-Benz παραμένει πιστή στη συνταγή της για επιτυχία στην παραγωγή αφού τα εργοστάσιά της είναι σε θέση να κατασκευάζουν διαφορετικά μοντέλα στις ίδιες γραμμές παραγωγής. Τα ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιούν επίσης πρωτοποριακές τεχνολογίες όπως το σύστημα ελέγχου MBUX (Mercedes-Benz User Experience) ή τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Το πρωτότυπο Mercedes-Benz Vision EQS φέρει αρκετά σημεία από το προοδευτικό σχεδιασμό του EQS που εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019. Ωστόσο, περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον προοδευτικό σχεδιασμό των μοντέλων EQSSUV, EQE και EQE SUV, που είναι υψίστης σημασίας για την επιτυχία της ηλεκτρικής πρωτοβουλίας της μάρκας, παραμένουν μυστικό για το κοινό προς το παρόν.

Εκτός από το SUV μεσαίου μεγέθους EQC και το EQV, οι πελάτες θα έχουν στη διάθεση τους ακόμα δύο ηλεκτρικά SUV, το EQA και το EQB. Η παραγωγή του EQA θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι εκτεταμένες δοκιμές μέχρι να περάσει της γραμμές παραγωγής χρησιμεύει ούτως ώστε να εγγυηθεί τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και είναι ένα από τα εκτεταμένα μέτρα στη διαδικασία ανάπτυξης κάθε σειράς μοντέλων της Mercedes-Benz.

Το EQS παράγεται μαζί με την S-Class στο «Factory 56» στο Sindelfingen, ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια αυτοκινήτων στον κόσμο. Για αρκετό καιρό, η ευελιξία στα εργοστάσια αποτελεί επενδυτική προτεραιότητα της Mercedes-Benz Operations (MO), η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων παγκοσμίως. Ο τεχνικός εξοπλισμός που διαθέτει λύσεις Trailblazing Industry 4.0 είναι βασικός παράγοντας για την ευελιξία.