Ανανέωσε ο Vinales στην Yamaha

Ο αναβάτης του MotoGP Maverick Vinales, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στην Yamaha τουλάχιστον μέχρι το 2020, έχοντας ανανεώσει για ακόμα δυο χρόνια. Ο Vinales ανακοίνωσε την νέα συμφωνία κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της Yamaha για το 2018, την Τετάρτη στη Μαδρίτη.

“Οι λόγοι για την ανανέωση της συνεργασία μας είναι επειδή αισθάνομαι πολύ καλά μέσα στην ομάδα, αισθάνομαι την ανταγωνιστικότητα και ιδιαίτερα ένιωσα την επιθυμία να κερδίσω”, δήλωσε ο Vinales. “Είναι κάτι που μου αρέσει, είναι κάτι που θέλω.

“Φτάσαμε σε μια πραγματικά καλή συμφωνία και πιστεύω ότι είναι καλό για τις δύο πλευρές. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Yamaha, γιατί πάντα κάνουν τα όνειρά μου πραγματικότητα και ας δούμε αν φέτος μπορούμε να κάνουμε ακόμα ένα”.

Πρώην πρωταθλητής στο Moto3, ο Vinales εντάχθηκε στην Yamaha το 2017, μετά από δύο πρωταθλητικές χρονιές με την ομάδα της Suzuki.

Ο 23χρονος Ισπανός κέρδισε τους πρώτους δύο αγώνες με την Yamaha αλλά δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την πρόκληση του τίτλου μέχρι το τέλος της σεζόν, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση στην τελική κατάταξη.

Ο ομόσταυλος του Valentino Rossi, είχε επίσης  συμφωνία διετούς διάρκειας μέχρι το 2018 και δεν έχει ακόμη ανακοινώθει παράταση της συμφωνίας.

Ο επικεφαλής της ομάδας Lin Jarvis δήλωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι δεν περίμενε τον Rossi να υπογράψει νέα συμφωνία νωρίς το 2018, πιστεύοντας ότι ο Ιταλός 38 ετών θα έπαιρνε περίπου μέχρι το Σαββατοκύριακο του Mugello να αποφασίσει αν θέλει ή όχι να συνεχίσει στο MotoGP.