Ανανέωσε ο Ogier με την Toyota

Ο Sebastien Ogier ανακοίνωσε τη συμφωνία ανανέωσης με την Toyota, η οποία θα τον κρατήσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και τη νέα χρονιά

Ο Γάλλος αρχικά είχε στο πλάνο του να αποσυρθεί από το WRCστο τέλος αυτής της χρονιάς, όμως οι μειωμένοι αγώνες στο ημερολόγιο τον ανάγκασαν να το ξανασκεφτεί.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ του Ogier και της Toyota, ομάδα στην οποία μεταγράφηκε στην αρχή της φετινής περιόδου και που μέχρι στιγμής μετρά μια νίκη, στο Μεξικό.

 

«Το 2020 δεν εξελίχθηκε όπως θα το περιμέναμε θα έλεγα, καθώς η σεζόν μειώθηκε και έμειναν λίγοι αγώνες οι οποίοι όμως ήταν αρκετοί ούτως ώστε να διαπιστώσω ότι απολαμβάνω να δουλεύω με την ομάδα, απολαμβάνω να οδηγώ το αυτοκίνητο και είμαι χαρούμενος που τελικά επιβεβαιώνω ότι θα οδηγήσω για ακόμα ένα χρόνο στο WRC με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing», είπε ο Ogier.

«Δεν ήταν στο αρχικό μου πλάνο όμως νομίζω ότι φέτος για όλους στον πλανήτη ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά και το γεγονός ότι έπρεπε να περάσω όπως οι πλείστοι πολύ χρόνο στο σπίτι, αυτό με ανάγκασε να μην ολοκληρώσω τη σεζόν όπως θα ήθελα για να κλείσω την καριέρα μου. Αυτός ήταν και ο λόγος που άλλαξα γνώμη. Στόχος είναι να συνεχίσω να πιέζω και το 2021 με την ελπίδα ότι θα έχουμε μια φυσιολογική σεζόν».

Ο Ogier προς το παρόν είναι δεύτερος στη βαθμολογία, 14 βαθμούς πίσω από τον ομοσταυλό του Elfyn Evans και διατηρεί βάσιμες ελπίδες να κερδίσει για έβδομη φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στον αγώνα της Monza τον ερχόμενο μήνα.