Home Rally Αναδιού Rally sprint: Νικητής ο Πενταράς

Αναδιού Rally sprint: Νικητής ο Πενταράς

Με την απουσία των πρωταγωνιστών της φετινής χρονιάς στους αγώνες ταχύτητας, ολοκληρώθηκε ο τελευταίος αγώνας στην Αναδιού. Η  αλλαγή του προγράμματος και η μείωση των αγώνων από έξι σε πέντε, το πρωτάθλημα κρίθηκε και ο Νικόλας Γεωργίου το κατέκτησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Στον τελευταίο αγώνα στην Πάφο, την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο τοπικός οδηγός Ιάκωβος Πενταράς ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα μετά από πολύ καλή απόδοση. Όντας ταχύτερος και στις τρείς διαδρομές, (αναγνωριστική και δυο χρονομετρημένες) δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από κανένα. Σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή (0:02:12.166) ο οποίος ήταν όπως φάνηκε στο τέλος απλησίαστος. Δεύτερος στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Μάριος Παναγιώτου, ο οποίος ισοβαθμούσε στην τρίτη θέση με τον Κυριάκο Ιωαννίδη. Η απουσία του τελευταίου από τον αγώνα άνοιξε διάπλατα το δρόμο στον Παναγιώτου για να κλείσει τη χρονιά τρίτος στη γενική κατάταξη.

Το καλύτερο του αποτέλεσμα με το Speed car στους αγώνες ταχύτητας είχε ο Νίκος Θωμά ο οποίος μετά από εκπληκτική εμφάνιση τερμάτισε τρίτος. Η εμπειρία του από τους αγώνες ράλι τον βοήθησε να οδηγήσει στην τεχνική διαδρομή της Αναδιού στο όριο, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα. Ήταν μακράν ο ταχύτερος από τους συμμετέχοντες με speed car και με το 0:02:15.441 που έγραφε στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή κατάφερε να κερδίσει ακόμα και αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Στην τέταρτη θέση με τρία δέκατα διαφορά από τον Θωμά τερμάτισε ο Μάριος Παναγιώτου Ε κάνοντας όμως μια χρονομετρημένη προσπάθεια. Όπως φάνηκε στο τέλος ήταν αρκετό καθώς εκτός από την τέταρτη γενικής, κέρδισε και την κατηγορία RC 6.1. Στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε ο Λεωνίδας Λεωνίδου με συνοδηγό τον Μιχάλη Αγαθαγγέλου και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Σωκράτης Φανή/Άγγελος Χριστοφόρου.

Στη δικήνητη κατηγορία η μονομαχία Μιχάλη Σοφοκλέους Parelli Junior στιγμάτισε με την καλή έννοια τον αγώνα. Στη δοκιμαστική διαδρομή ο Σοφοκλέους είχε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Parelli να απαντά στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή με χρόνο πέντε δευτερόλεπτα ταχύτερο από του Σοφοκλέους. Η μεταξύ τους μονομαχία δεν έμελλε να συνεχιστεί και στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, καθώς ο Parellis μετά από μηχανικό πρόβλημα δεν έτρεξε. Αποτέλεσμα αυτού ο Μιχάλης Σοφοκλέους στο δικό του πέρασμα κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και να είναι ο ταχύτερος στη διήνητη κατηγορία. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Ζάκος ακολουθούμενος από τους Σωκράτη Παπαναστασίου και Παναγιώτη Μέσσιο.

Τη φετινή χρονιά στους αγώνες ταχύτητας είχαμε την αποκάλυψη η οποία ακούει στο όνομα Ηλίας Πιερή. Ο νεαρός εξέπληξε ευχάριστα άπαντες με την απόδοση και τα αποτελέσματα του. Η δεύτερη θέση γενικής δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει και αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς η πρώτη νίκη αλλά και το πρώτο πρωτάθλημα είναι θέμα χρόνου να έρθει. Όσον αφορά τον φετινό πρωταθλητή Νικόλα Γεωργίου ήταν σε μεγάλη φόρμα καταφέρνοντας να κερδίσει το πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες. Ήταν απλησίαστος σε χρόνο σε όσους αγώνες έτρεξε και φαίνετε ότι τη δεδομένη στιγμή δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος να τον κερδίσει.

Αναμένουμε τη νέα χρονιά με περισσότερο ανταγωνισμό και μπόλικη δράση την οποία προσφέρουν απλόχερα οι συμμετέχοντες στους αγώνες ταχύτητας.  

Κείμενο/Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου

anadiou-rallysprint-results-20-11-16

Exit mobile version