Ανάβαση Λευκάρων 2019: Δυνατή εμφάνιση και νίκη Καπετάνιου

Την Κυριακή 14 Ιουλίου διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου η ανάβαση Λευκάρων, δεύτερος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.


Οι ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή δεν πτόησαν τους αγωνιζόμενους και στον αγώνα συμμετοχή δήλωσαν 17 οδηγοί. Οι θεατές παρακολούθησαν ωραίες μάχες, με τους οδηγούς να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στη μάχη με τα χρονόμετρα, με στόχο τη διάκριση.


Ταχύτερος όλων ήταν ο Ιωάννης Καπετάνιος ο οποίος ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την ατυχία του πρώτου αγώνα όπου δεν κατάφερε να αγωνιστεί αν και ήταν παρών, λόγω μηχανικού προβλήματος.


Από τη δοκιμαστική διαδρομή ο Καπετάνιος έδειξε τις προθέσεις του αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Το επιθετικό τέμπο συνεχίστηκε και στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή όπου ήταν και πάλι ταχύτερος ενώ το κερασάκι στην τούρτα μπήκε μετά το τέλος και της δεύτερης χρονομετρημένης διαδρομής όπου και πάλι βελτίωσε το χρόνο του. Το 0:01:26.536 έμοιαζε χρόνος φάντασμα για τους υπόλοιπους και αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς κανείς δεν μπόρεσε να τον πλησιάσει.


Ο κυριότερος αντίπαλος του Καπετάνιου ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και εκ των φαβορί για νίκη, Μιχάλης Σοφοκλέους. Σε καμία από τις δυο χρονομετρημένες διαδρομές δεν κατάφερε να πλησιάσει τον Καπετάνιο και έτσι συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση η οποία όμως τον διατηρεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ο οποίος διεκδικούσε με αξιώσεις τη δεύτερη θέση. Ο καλύτερος του χρόνος ήταν στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή όμως δεν ήταν αρκετός για να περάσει τον Μιχάλη Σοφοκλέους και έτσι ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση γενικής.


Ακόμα μια μεστή εμφάνιση σε ανάβαση έκανε ο Αβραάμ Αβραάμ και αυτό μετουσιώθηκε με τερματισμό στην τέταρτη θέση γενικής ενώ παράλληλα ήταν πρώτος και στην κατηγορία RC E1.


Ανταγωνιστικούς χρόνους σημείωσε και ο Νικόλας Ευγενίου καταφέρνοντας να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα ενώ έβδομος και πρώτος στην κατηγορία RC S1 ήταν ο Νίκος Σπύρου.


Όγδοος ολοκλήρωσε ο Μηνάς Μηνά, ένατοι και πρώτοι στην κατηγορία RC S2 τερμάτισαν οι GSO/Στέλιος Ηλία και τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Φώτος Φωτιάδης. Τέλος, στη συμβατική κατηγορία, την RC2, έτρεξε μόνο ένα πλήρωμα με οδηγό τον Γιώργο Εγγλέζου και συνοδηγό τον αδερφό του Παύλο.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Veronika Gulyás