Ανάβαση Αγίας Μαρίνας: Εύκολη επικράτηση για τον Καπετάνιο

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή με την Ανάβαση Αγίας Μαρίνας. Διοργανωτής ήταν ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Συνολικά 21 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για ακόμα μια φορά ορισμένοι οδηγοί είχαν έξοδο ενώ άλλοι αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα η προσπάθεια τους να μείνει ημιτελής.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Γιάννης Καπετάνιος ήταν και πάλι χάρμα οφθαλμών αφού ήταν ασυναγώνιστος για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Οδήγησε ταχύτατα για ακόμα μια φορά το Mitsubishi LancerEVO 9 πετυχαίνοντας τον απόλυτο χρόνο της ημέρας στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Το 0:01:30.20 δεν μπόρεσε κανένας να το πλησιάσει και έτσι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας δε χρειάστηκε να τρέξει στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

Ο πάντα θεαματικός Αβραάμ Αβραάμ ήθελε σε αυτό τον αγώνα να ξεπεράσει την ατυχία της πρεμιέρας και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Έγραψε στο δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα 0:01:35.15 και ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση γενικής.

Μεγάλο αποτέλεσμα πέτυχε ο Φώτος Φωτιάδης (Mitsubishi LancerEVO3) ο οποίος μετά από πολύ δυνατή εμφάνιση κατάφερε στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή να βελτιώσει τον χρόνο του (0:01:36.62) και δίκαια τερμάτισε στην τρίτη θέση γενικής.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Φαίδωνας Ιάσωνος. Ο οδηγός του Nissan Silvia ήταν στη μάχη για το βάθρο όμως στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή αντιμετώπισε πρόβλημα με το αγωνιστικό με αποτέλεσμα η προσπάθεια του να μην ολοκληρωθεί. Ο καλύτερος του χρόνος ήταν 0:01:37.99.

Σαφώς ανεβασμένος ήταν ο Χρήστος Πολυκάρπου σήμερα και καθρέφτης είναι το αποτέλεσμα. Πίσω από το τιμόνι του BMW E36 M3 είχε θεαματικά περάσματα και ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση γενικής με τον καλύτερο του χρόνο να είναι το 0:01:39.09.

Μόλις 54 χιλιοστά πιο αργός (0:01:39.63) ήταν ο Νίκος Σπύρου με το Honda Civic Type R και έτσι συμβιβάστηκε με την έκτη θέση γενικής.

Ο Στέφανος Αυγουστή με VW Golf τερμάτισε στην έβδομη θέση με χρόνο 0:01:43.25 και ο Γιάννος Καδής (Honda Civic) ολοκλήρωσε όγδοος με χρόνο 0:01:44.79 που έγραψε στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

Ο Κυριάκος Κουδούνιας με το Renault Clio Williams πλασαρίστηκε στην ένατη θέση γενικής και χρόνο 0:01:45.03 που έγραψε στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Άδωνης Σπύρου με Honda Civic Type R και χρόνο 0:01:47.67.

Από κει και πέρα τον αγώνα τερμάτισαν οι Ηλίας Αυγουστή (VW Golf), Μάριος Κωνσταντινίδης (VW Golf II), Νίκος και Στέφανος Φράγκου (Suzuki Vitara), Χρήστος Κάττος (BMW E36 M3) και Νικόλας Κωνσταντίνου/Νικόλας Ψύλλος (Mitsubishi Galant VR4).

Όσον αφορά τις κατηγορίες που έτρεξαν σήμερα οι αθλητές, νικητής στην RC1 αναδείχθηκε ο Νίκος Σπύρου, με τους Κυριάκο Κουδούνια και Άδωνη Σπύρου να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Νικητής στην κατηγορία RCS2 ήταν ο Φώτος Φωτιάδης, με τους Χρήστο Πολυκάρπου και Χρίστο Κάττο να συμπληρώνουν την τριάδα.

Την κατηγορία RCS 2WD κέρδισε ο Χρήστος Πολυκάρπου. Νίκος Σπύρου και Κυριάκος Κουδούνιας συμπλήρωσαν το βάθρο.

Ο Αβραάμ Αβραάμ ήταν ο νικητής στην κατηγορία RCE 2WD, με τους Φαίδωνα Ιάσωνος και Στέφανο Αυγουστή να συμπληρώνουν την τριάδα. Ο Αβράμ Αβραάμ κέρδισε επίσης και την κατηγορία RCE 1 με δεύτερο τον Γιάννο Καδή.

Στην κατηγορία RC3 2 νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Καπετάνιος, δεύτερος τερμάτισε ο Φαίδωνας Ιάσωνος και τρίτος ο Ηλίας Αυγουστή.

Τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν οι Χρίστος Πεγιάζης, Γιώργος Ορφανού, Ανδρέας Μιχαήλ, Δημήτρης Καρανικόλας και Harutune Khachatrian.

Ο επόμενος αγώνας ανάβασης είναι στο μέσο του καλοκαιριού καθώς θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευστάθιου/Μιχάλης Κοντογιώργης