Αλλάζει χέρια η Formula1

Ο αμερικανικός κολοσσός Liberty Media ξεκινά την πρώτη φάση της εξαγοράς της Formula 1, που θα κοστίσει 8,5 δισ. δολλάρια.

Η Liberty Media θα έχει στην κατοχή βραχυπρόθεσμα 18,7% των μετοχών της F1 έναντι 1,1 δισ. δολλαρίων, με τον Chase Carey -τον εκτελεστικό αντιπρόεδρος της 21st Century Fox- να αναλαμβάνει πρόεδρος του σπορ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αναλάβω το ρόλο του Προέδρου της Formula 1 και που θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Bernie Ecclestone, τη CVC και την ομάδα της Liberty Media,» δήλωσε ο Carey.

«Θαυμάζω αφάνταστα την F1 ως ένα μοναδικό, παγκόσμιο, αθλητικό και ψυχαγωγικό franchise που προσελκύει εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου κάθε σεζόν από όλον τον κόσμο. Βλέπω μία πολύ καλή ευκαιρία να βοηθήσω την Formula 1 να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί προς ώφελος του σπορ, των οπαδών, των ομάδων και των μετόχων.»

Ο ίδιος διαδέχεται τον Peter Brabeck-Letmathe, που θα παραμείνει στο Δ.Σ. της Formula 1 ως μη εκτελεστικός διευθυντής.

Ο Bernie Ecclestone, ο κάτοχος των διαφημιστικών δικαιωμάτων του σπορ, θα παραμείνει ως εκτελεστικός διευθυντής. Ο ίδιος είπε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τη Liberty Media και τον Chase Carey στην Formula 1 και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους.»

Η Liberty θα επενδύσει συνολικά 4,4 δισ. δολλάρια, ενώ θα καλύψει και χρέη του σπορ ύψους 4,1 δισ. δολλαρίων. Η συμφωνία, που αναμένεται να κλείσει οριστικά μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2017, θα έχει συνολική αξία 8 δισ. δολλάρια.

Η CVC Capital Partners, που κατέχει τώρα το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της F1, θα κρατήσει το 65% των μετοχών του «Formula 1 Group», αλλά όχι και το δικαίωμα ψήφου.

Πηγή: totalracing.gr