“Ακροπολική” προπόνηση για τον Σερδερίδη στο Ράλλυ Κορίνθου

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, ο Ιορδάνης Σερδερίδης επιστρέφει σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας WRC Trophy το 2017, επιστρέφει σε πάτρια εδάφη για να αγωνιστεί στο Ράλλυ Κορίνθου με το ολοκαίνουριο απόκτημα της SXM Competition, ένα Skoda Fabia RS Rally2 και συνοδηγό τον Βέλγο Fred Miclotte.

“Επιστρέφω στην πατρίδα μου και τους Ελληνικούς αγώνες με τεράστια προσμονή και ενθουσιασμό. Τα ελληνικά χώματα με συναρπάζουν πάντοτε και βρήκα την ευκαιρία να συμμετέχω και πάλι εδώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για το Ράλλυ Ακρόπολις. Η αλήθεια είναι πως τα φετινά μας πλάνα άλλαξαν αρκετές φορές αφού οι επαγγελματικές υποχρεώσεις προηγούνται. Μου πέρασε από το μυαλό αρκετές φορές να σταματήσω την καριέρα μου, όμως η χαρά και η δύναμη που πήρα από τον τερματισμό μου στο Ράλλυ Σαφάρι με έκαναν να θέλω να τρέξω για άλλη μια φορά στον εθνικό μας αγώνα, το Ράλλυ Ακρόπολις, με το Ford Puma Rally1, μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους. Δυστυχώς οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν να αγωνιστώ και στο Ράλλυ Κορίνθου με το Puma οπότε θα πάρω μια γεύση από τις ειδικές με το νέο μας Fabia.” δήλωσε ο Έλληνας οδηγός και συνέχισε: “Φέτος δεν ακολουθούμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οπότε μοναδικός μας στόχος στον αγώνα είναι η διασκέδαση και το feeling που θα αποσπάσουμε από τις Ακροπολικές ειδικές της περιοχής. Παραξενευτήκαμε, βέβαια, που οι οργανωτές μας έδωσαν το νούμερο 1 στον αγώνα, απέναντι σε οδηγούς που κυνηγάνε το πρωτάθλημα κι έχουν στόχους στον αγώνα. Από την άλλη, δεν μας πτοεί που θα καθαρίζουμε το δρόμο για τους υπόλοιπους, αφού το αποτέλεσμα λίγο μας απασχολεί, θέλοντας να γνωρίσουμε τις δυνατότητες του νέου μας αγωνιστικού”

Ο Έλληνας οδηγός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τεκταινόμενα των Ελληνικών αγώνων: “Χαιρετίζω την προσπάθεια της αρχής του σπορ να μπουν κανόνες στις αναγνωρίσεις, κάτι που ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου, και ελπίζω αυτοί οι κανόνες να τηρηθούν από τους αγωνιζόμενους αφού στην τελική μόνο όφελος μπορεί να προκύψει από αυτούς. Χαίρομαι που αρκετά νέα αυτοκίνητα έχουν έρθει στην Ελλάδα και που ο ανταγωνισμός έχει ανεβεί επίπεδο. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο και να κινηθούμε αξιοπρεπώς απέναντι στους διεκδικητές του πρωταθλήματος!” ολοκλήρωσε ο Έλληνας οδηγός που δεν βλέπει την ώρα να δεθεί στο bucket του Skoda Fabia RS Rally2.

Το Ράλλυ Κορίνθου αποτελείται από 5 ειδικές διαδρομές και 71 αγωνιστικά χιλιόμετρα και διεξάγεται το σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου στην Κορινθία. Οι ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι και Πίσια θα χρησιμοποιηθούν και στο Ράλλυ Ακρόπολις με κάποιες παραλλαγές.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο 20ό Ράλλυ Κορίνθου μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans