Αγώνας Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης Γρύλλος: Με 18 συμμετοχές

Με 18 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου ο τέταρτος αγώνας του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar και ο τρίτος γύρος του Επάθλου Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης που έχει προκηρύξει η ΟΜΑΕ. Η πίστα του Γρύλλου Ηλείας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί τους αγωνιζόμενους που θα δώσουν τις δικές τους μάχες με φόντο τους 25 βαθμούς της πρώτης θέσης. Ο αγώνας διοργανώνεται από την Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ).

Με στόχο την τρίτη του φετινή νίκη στην κλάση έως 600cc, θα ταξιδέψει στην Ηλεία ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Ιωάννης Χεκιμιάν που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Lahoz Speedcar. Ο δεύτερος της βαθμολογίας,Τάκης Καϊτατζής θα οδηγήσει ένα Yacar Cross CalvinoSport, ευελπιστώντας να ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να μειώσει τη διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή του πρωταθλήματος. Με ένα Yacar CrossCalvino Sport θα αγωνιστεί επίσης ο περσινός νικητής της κατηγορίας στο Γρύλλο, Μιχάλης Τακιδέλλης, ενώ εμφάνιση ανάλογη με αυτή του 2023, όπου είχε ολοκληρώσει στην τρίτη θέση της κατηγορίας, θέλει να κάνει ο Παναγιώτης Λάτσης με Speedcar Wonder.

Ακολουθεί φέτος ολόκληρο το θεσμό και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την τέταρτη στροφή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar ο επικεφαλής της κατηγορίας Crosscar Sportsman, Αλέξιος Τριανταφυλλίδηςπου θα έχει στα χέρια του ένα Semog Bravo Sport, ενώ το παρών θα δώσουν και τα αδέρφια Μιχάλης και Γιώργος Δημούσης, που επιστρέφουν στο Γρύλλο, οδηγώντας ένα Semog Bravo Sport. Με ένα Speedcar Xtrem θα αγωνιστεί ο Καρδιτσιώτης Αλέξανδρος Τζέλλος, με τον Κυπελλούχο Ράλλυ Χώματος του 2021, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, να οδηγεί ένα Suzuki Crosscar. Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη συμμετοχή του 24χρονου Νίκου Βιγκόπουλου στο χώρο των crosscar, ο οποίος θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Semog Bravo Sport. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιωάννης Χεκιμιάν θα αγωνιστεί και στην κατηγορία Open, οδηγώντας ένα Lahoz Speedcar.

4 οδηγοί θα λάβουν μέρος στην κατηγορία CrosscarJunior. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (Lahoz Speedcar) θέλει να συνεχίσει το επιτυχημένο σερί νικών, ενώ με στόχο την πρώτη του νίκη στο φετινό θεσμό θα αγωνιστεί ο 13χρονος Βασίλης Ηλιόπουλος με Lahoz Speedcar, στην πρώτη του χρονιά στο χώρο των χωμάτινων crosscar. Ένα μήνα πριν κλείσει τα 17 του, ο Μιχάλης Στάθης (Yacar Cross Calvino Sport) κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη στην Ηλεία, ευελπιστώντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Συνεπής στο ραντεβού του με το βάθρο θέλει να είναι ο Βασίλειος Γαβριήλ Μιχαηλίδης που θα οδηγήσει ένα Yacar CrossCalvino Sport.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, ο Δημήτρης Δημητρόπουλοςθα βρεθεί πίσω από το τιμόνι μίας Toyota Corolla AE111 και ενός Toyota Starlet EP91 και ο Νίκος Παπαχριστόπουλος θα οδηγήσει ένα Toyota Yaris.

Ο αγώνας του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου θα έχει τη μορφή του track day με προαιρετική συμμετοχή, ενώ την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα ο αγώνας του Πρωταθλήματος Crosscar και του Επάθλου. Ο αγώνας του track day θα αποτελείται από δύο σκέλη των δύο γύρων με εκκίνηση από στάση. Την Κυριακή,  στον αγώνα που προσμετρά στο έπαθλο, μόνο το πρώτο σκέλος αποτελείται από έναν (1) αναγνωριστικό γύρο και δύο (2) χρονομετρημένους. Το δεύτερο σκέλος που αποτελείται από δύο χρονομετρημένους γύρους εκκινεί από στάση.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 έως τις 14:00 και την Κυριακή  29 του μήνα από τις 08:00 έως τις 09:00 θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των crosscarστον Γρύλλο. Η αντίστοιχη διαδικασία για τα αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα του Επάθλου Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 14:00 έως τις 15:00 και την Κυριακή  29 του μήνα από τις 09:00 έως τις 10:00. Το Σάββατο το track day θα εκκινήσει στις 16:00 και την Κυριακή ο αγώνας θα έχει ώρα έναρξης 11:00. Η απονομή των επάθλων θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15:00.

Συμμετοχές_Γρύλλος_2024