«Ήρθε η ώρα μου να λάμψω», λέει ο Kevin Hansen

Ο Kevin Hansen δηλώνει έτοιμος να βγει από τη σκιά του πρωταθλητή του World Rallycross αδελφού του Timmy αλλά και του 14 φορές νικητή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πατέρα Kenneth, το 2021, αφού επιβεβαίωσε την επιστροφή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα με την οικογενειακή ομάδα Hansen World R δηλώνοντας: “Ήρθε η ώρα μου να λάμψω!”

Πρωταθλητής τόσο στο RX Lites όσο και στο JRX JuniorRallycross Cup, ο Hansen είναι επίσης ένας απο τους πρωταγωνιστές στο World RX από το ντεμπούτο του στην Αργεντινή το 2015, γράφοντας ιστορία ως ο νεότερος οδηγός που έχει αγωνιστεί ποτέ σε μια διοργάνωση στο υψηλότερο επίπεδο σε ηλικία μόλις 17 ετών και έξι μηνών. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Σουηδός έφτασε εντυπωσιακά στον τελικό στην πρώτη του προσπάθεια.

Η μετάβαση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross  το 2016 απέφερε τέσσερις νίκες από πέντε εκκινήσεις στην πορεία του προς το πολυπόθητο πρωτάθλημα Οδηγών,– προχωρώντας στον τελικό στη Βρετανία και τη Γερμανία – για να κερδίσει το βραβείο fia «Rookie of the Year» στο τέλος της χρονιάς.

Από τότε, ο Hansen είναι βασικό κομάτι του παγκόσμιου RX, με έξι εμφανίσεις σε τελικούς το 2018, ανοίγοντας το δρόμο για την πρώτη πρόκληση τίτλου του την επόμενη χρονιά. Μια σημαντική νίκη στον αγώνα του Αμπού Ντάμπι και τέσσερα ακόμη βάθρα τον είδαν να μπαίνει στον τελευταίο αγώνα της Νότιας Αφρικής, καταλήγοντας τελικά τρίτος ενώ έπαιζε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση  του πρωταθλήματος ομάδων για την ομάδα Hansen MJP.

Μετά από δύο ακόμα αποτελέσματα το 2020 που ώθησαν τον 23χρονο στην πέμπτη θέση της κατάταξης των οδηγών, έχει πλέον μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα καθώς επιστρέφει στους αγώνες με το Peugeot 208 της ομάδας Hansen World RX για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Ο ομόσταυλος του στη σουηδική ομάδα θα ανακοινωθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RX θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου στο Ισπανικό Circuit deBarcelona-Catalunya στις 23-24 Ιουλίου, πριν από τους αγώνες σε Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Λετονία, Βέλγιο και Πορτογαλία οι οποίοι ολοκληρώνουν ένα πρόγραμμα οκτώ αγώνων.

Ο Kevin Hansen είπε:

“Έχω εξετάσει όλους τους τομείς της ανάπτυξής μου, προκειμένου να βάλω τον εαυτό μου σε καλύτερη θέση εν όψει της σεζόν. Ξέρω πού ήμουν αδύναμος και πού ήμουν δυνατός, και ήρθε η ώρα να τα βάλω όλα μαζί για την φετινή χρονιά.

Είμαι ικανός να κερδίσω πρωταθλήματα – νομίζω ότι η καριέρα μου το έδειξε αυτό! Αυτό δε διαφέρει και ελπίζω ότι οι αλλαγές γύρω μου θα δείξουν την πρόοδο που έχουμε σημειώσει μαζί. Η ανάπτυξη του αυτοκινήτου μας έχει κινηθεί προς μια κατεύθυνση με την οποία αισθάνομαι πιο άνετα και το Peugeot μου ταίριαζε πολύ καλύτερα απο την περασμένη σεζόν. Πιστεύω ότι από τότε έχουμε προχωρήσει ακόμα περισσότερο προς στην σωστή κατεύθυνση, και ανυπομονώ να τα δείξω αυτά στην πίστα.

Το τέλος της χρονιάς στο World RX με το όνομα Hansenστην κορυφή θα ήταν μια όμορφη ιστορία, δεδομένης της πλούσιας ιστορίας της ομάδας και της επερχόμενης μετάβασης σε πλήρη ηλεκτρικά. Ήρθε η ώρα μου να λάμψω!”

 

Ο Kenneth Hansen επικεφαλής της ομάδας Hansen World RXπρόσθεσε:

“Ο Kevin έχει αποδείξει ότι είναι παγκόσμιας κλάσης οδηγός  κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Πάντα με τα χρόνια τα παιδιά μας έπρεπε να κερδίσουν τις θέσεις τους στην ομάδα, και αν δεν ήταν αρκετά γρήγοροι, δεν θα οδηγούσαν – αλλά ο Kevin το έχει αποδείξει ξανά και ξανά, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι είναι ικανός να κάνει σε αυτό το τελευταίο κεφάλαιο του World RX πριν ξεκινήσει η νέα ηλεκτρική εποχή.

Είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν, αλλά είδα ένα μεγάλο βήμα από τον Kevin προς το τέλος – αισθάνθηκε πολύ καλά με το αυτοκίνητο και αυτό φάνηκε. Αν εγώ και η υπόλοιπη ομάδα μπορούμε να του δώσουμε ένα γρήγορο αυτοκίνητο, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται μπροστά για περισσότερες νίκες και το πρωτάθλημα”.