«Έφυγε» ο Angel Nieto, σε ηλικία 70 ετών

Δυστυχώς τα νέα από τον σοβαρό τραυματισμό του Angel Nieto με μοτοσυκλέτα δεν είναι ευχάριστα. Ο θρύλος των δυο τροχών απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών αφού υπέκυψε στα τραύματα του μετά το σοβαρό τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη.

Ο Ισπανός 13 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής χτυπήθηκε από αμάξι στην Ίμπιζα ενώ οδηγούσε μία «γουρούνα», χτυπώντας το κεφάλι του στο οδόστρωμα.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου μπήκε σε τεχνητό κώμα, με τους θεράποντες ιατρούς να προτίθεντο να ξεκινήσουν τη διαδικασία αφύπνισης νωρίτερα αυτή τη βδομάδα.

Ωστόσο, η κατάσταση του χειροτέρεψε σήμερα και το απόγευμα απεβίωσε, σε ηλικία 70 ετών.

Το MotoGP εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Ο Ισπανός θρύλος των μοτοσυκλετών Angel Nieto απεβίωσε σε νοσοκομείο στην Ίμπιζα, δυστυχώς έχοντας υποκύψει στα τραύματά του από το τροχαίο με «γουρούνα» που συνέβη στις 26 Ιουνίου. Ο 13 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής – που από προκατάληψη αναφερόταν πάντα σε αυτούς τους τίτλους ως 12+1 – ήταν ένας Θρύλος του MotoGP και ένας καταλυτικός παράγοντας στην καθιέρωση της Ισπανίας ως μία εκ των κυρίαρχων δυνάμεων στους αγώνες μοτοσυκλετών. ‘Ηταν 70 ετών.

«Μετά από μία εβδομάδα στην εντατική, η κατάσταση του αναβάτη από τη Zamora δυστυχώς χειροτέρευε, προτού αποβιώσει στις 3 Αυγούστου.

«Η κοινότητα του MotoGP εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους του Nieto, καθώς αποχαιρετάμε έναν πραγματικό γίγαντα της ιστορίας των μοτοσυκλετών που θα μας λείψει πολύ.»