Τέλος καριέρας για τον μεγάλο Valentino Rossi

O Valentino Rossi θα ολοκληρώσει την τεράστια καριέρα του στο τέλος της φετινής σεζόν, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο τέλος της φετινής σεζόν θα ρίξει την αυλαία της σπουδαίας καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP ο Valentino Rossi, όπως ανακοίνωσε σε επίσημη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από την Dorna, στο πλαίσιο του GP Στυρίας.

Ο Ιταλός αναβάτης είχε αναφέρει πολλάκις ότι θα πάρει μέσα στην καλοκαιρινή διακοπή την τελική του απόφαση για το εάν θα συνεχίσει την πορεία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα των δύο τροχών, με την τελική του απόφαση να είναι αυτή της αποχώρησης.

Έτσι, ο Rossi θα ρίξει τέλος στην πορεία του στο MotoGP, όντας ένας από τους πιο πετυχημένος και σίγουρα ο πιο δημοφιλής αναβάτης στην ιστορία του πρωταθλήματος. Στις 22 σεζόν που βρέθηκε στο πρωτάθλημα ο Ιταλός αναβάτης αγωνίστηκε μέχρι σήμερα σε 363 αγώνες, κατέκτησε 89 νίκες, ανέβηκε 199 φορές στο βάθρο των νικητών και φυσικά κατέκτησε συνολικά επτά τίτλους, μαζί με άλλους δύο στις μικρότερες κατηγορίες.

Παρόλα αυτά, ο Ιταλός θα παραμείνει ενεργός στο πρωτάθλημα του MotoGP, ως ιδιοκτήτης της ομάδας που φέρει το όνομά του, την Aramco VR46, η οποία θα μπει στο grid της επόμενης σεζόν με τις μοτοσυκλέτες της Ducati.

Πηγή: totalracing.gr