Home Rally Έτοιμη για την Αργεντινή η M-Sport Ford

Έτοιμη για την Αργεντινή η M-Sport Ford

Οι Sebastien Ogier, Elfyn Evans και Teemu Suninen επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στον αγώνα της Αργεντινής, με το EcoBoost-powered Ford Fiesta WRC, πανέτοιμοι να αγωνιστούν στις χωμάτινες ειδικές.

Επιστρέφει επίσης και ο συνοδηγός του Elfyn Evans, Daniel Barrit, ο οποίος ανάρρωσε πλήρως από τον τραυματισμό του από το ράλι Μεξικού, το οποίο διεξήχθη νωρίτερα στη χρονιά. Οι Evans-Barrit έχασαν τη νίκη πέρυσι για μόλις 7 δέκατα του δευτερολέπτου, με τα υπόλοιπα Fiesta να τερματίζουν τον αγώνα μέσα στην τετράδα. Η ομάδα απόδωσε πολύ καλά στην Αργεντινή και όλοι είναι πεπεισμένοι και αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να πετύχουν ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα φέτος.

Με τις δοκιμές να απαγορεύονται εκτός Ευρώπης για μακρινούς αγώνες, η M-Sport Ford αξιοποίησε το χρόνο της με δοκιμές στην Πορτογαλία, με στόχο να βελτιωθεί το αυτοκίνητο στις χωμάτινες επιφάνειες.

Τα Fiesta κέρδισαν του τρείς από τους τέσσερις αγώνες που έγιναν μέχρι στιγμής στη σεζόν και η ομάδα είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει ένα πολύ εντυπωσιακό στατιστικό. Τα νέας γενιάς αγωνιστικά αγωνίστηκαν σε 17 αγώνες μέχρι τώρα και το Fiesta κέρδισε οκτώ φορές.

Στην Αργεντινή υπάρχει πολλή δράση και εξαιρετική ατμόσφαιρα, καθώς το πάθος των Αργεντινών καθιστούν τον αγώνα ένα από τους σημαντικότερους στο ημερολόγιο του WRC. Το κέντρο του βρίσκεται στην Carlos Villa Paz, και ο φετινός αγώνας αποτελείται από απαιτητικές ειδικές διαδρομές με διάφορα είδη χωμάτινου οδοστρώματος. Από τους μαλακούς και αμμώδεις δρόμους της Calamuchita Valley, στις βραχώδες και στενές ειδικές των βουνών Trasla sierra, τα πληρώματα πρέπει να έχουν το σωστό ρυθμό για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν.

Η αλλαγή χαρακτηριστικών στις ειδικές απαιτεί από τους οδηγούς να έχουν γρήγορη σκέψη και ικανότητα προσαρμογής στον τρόπο οδήγησης, καθώς διασχίζουν τις πεδιάδες του Pampas και τα τραχιά βουνά με το σεληνιακό τοπίο, το οποίο έχει γίνει πλέον πολύ φημισμένο.

Οι καταιγίδες και η πυκνή ομίχλη δεν είναι κάτι άγνωστο για την Αργεντινή και τα πληρώματα που έχουν εμπιστοσύνη στις σημειώσεις θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αν εμφανιστούν.

Η M-Sport Ford την τελευταία φορά που κέρδισε στην Αργεντινή ήταν το μακρινό 2002 . Έχοντας κερδίσει τους τρείς από τους τέσσερις φετινούς αγώνες, το Ford Fiesta WRC δείχνει δυνατό και έτοιμο να κυνηγήσει ακόμα μια νίκη. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Malcolm Wilson είπε, «Πάει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που κερδίσαμε στην Αργεντινή και είναι αυτό που θέλουμε όλοι αυτή τη βδομάδα. Είχαμε ένα φανταστικό ξεκίνημα στη σεζόν, όμως γνωρίζουμε πόσο δυνατός είναι ο ανταγωνισμός και όλοι στην ομάδα δουλεύουν σκληρά ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο και οι τρείς οδηγοί μας έχουν τα φόντα για να πετύχουν.

Ο αγώνας της Αργεντινής είναι ο μοναδικός που δεν έχουν κερδίσει οι Sebastien και Julien. Θέλουν να προσθέσουν και αυτή τη νίκη στο ενεργητικό τους και με τη φόρμα που διανύουν έχουν μεγάλες πιθανότητες για να το καταφέρουν. Δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας για αυτούς, καθώς θα ξεκινούν πρώτοι την Παρασκευή, όμως δεν μπορείς ποτέ να τους ξεγράψεις ακόμα και όταν οι πιθανότητες είναι εναντίων τους.»

«Είναι ευχάριστο που επέστρεψε ο Dan και θα μπορέσει να καθοδηγήσει τον Elfyn σε ένα αγώνα όπου παραλίγο να κέρδιζαν πέρυσι. Και οι δυο απολαμβάνουν να τρέχουν στην Αργεντινή και στο παρελθόν είχαν ορισμένα καλά αποτελέσματα. Θέλουν να πετύχουν ένα καλό αποτέλεσμα και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να τα καταφέρουν.»

«Όσον αφορά τον Teemu, αυτή είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται στην Αργεντινή, έχει να μάθει πολλά και ξέρουμε ότι μαθαίνει γρήγορα.»

Οι Sebastien Ogier-Julien Ingrasiaέχουν πετύχει μέχρι στιγμής 43 νίκες στο WRC και παρά τα πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα, εντούτοις στην Αργεντινή δεν έχουν κερδίσει ποτέ. Οι Γάλλοι τερμάτισαν τέσσερις φορές στο βάθρο στην Αργεντινή και αυτή την βδομάδα θα το επιδιώξουν ξανά. Έχοντας κερδίσει τρείς από τους τέσσερις αγώνες τη φετινή σεζόν, οι Ogier-Ingrasia έχουν προβάδισμα 17 βαθμών στη βαθμολογία. Αυτό το προβάδισμα τους βάζει πρώτους στις ειδικές και τους δημιουργεί μειονέκτημα την πρώτη μέρα, καθώς θα σκουπίζουν το δρόμο.

«Κάναμε πολύ καλή αρχή στη σεζόν και πάμε στην Αργεντινή με φιλοδοξίες να συνεχίσουμε το καλό ξεκίνημα. Είναι ο μοναδικός αγώνας τον οποίο εγώ και ο Julien δεν έχουμε κερδίσει και παρόλο που θα έχω μειονέκτημα την πρώτη μέρα, εντούτοις θα προσπαθήσω να ανέβω στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου. Ξέρουμε ότι δε θα είναι εύκολο να κερδίσουμε, όμως κάναμε αρκετή πρόοδο φέτος και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και αν δεν χάσουμε αρκετό χρόνο την Παρασκευή είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό στον προηγούμενο αγώνα στο χώμα, όμως η επιφάνεια στην Αργεντινή είναι εντελώς διαφορετική. Οι δρόμοι είναι πιο μαλακοί και αμμώδες και σε μερικά σημεία σκληροί και για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Κάναμε δοκιμές στην Πορτογαλία την προηγούμενη βδομάδα και όλα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε στον αγώνα και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα.»

Exit mobile version